9.000 euro sparen in 100 dagen met TikTok-challenge

tiktok

Er gaan veel kansloze challenges rond op TikTok, maar ik heb er een gevonden die ik met je moet delen. Geld opzij zetten op een spaarrekening is voor veel jongeren een hele opgave. Eerlijk gezegd is het mij ook nooit echt gelukt om een echte spaarder te worden. Studiefinanciering en de zorgtoeslag zijn vaak zo uitgegeven en niet eens altijd aan de dingen waarvoor ze bedoeld zijn. Tot ik deze challenge tegenkwam op TikToK!

Je hebt vast al veel verschillende manieren geprobeerd om geld te sparen. Misschien wel door te beleggen met je wisselgeld of elke maand wat weg te zetten op een gratis spaarrekening. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat 28 procent van de Nederlanders geldstress heeft. Geldzorgen kunnen lijden tot een slechte gezondheid en in het ergste geval psychische klachten. Iets waar je natuurlijk ver weg van wilt blijven. Een goed gevulde spaarrekening kan je hierbij helpen. Deze TikTok-challenge is de ideale manier om in 100 dagen van je geldstress af te komen.

In 100 dagen 9.000 euro sparen

Om deze challenge te kunnen doen heb je gelukkig niet veel nodig. Het enige dat je moet regelen zijn 100 enveloppen. Enveloppen koop je bij iedere boekwinkel of budgetstore (lees Action) en zijn de investering meer dan waard. Naast 100 enveloppen heb je ook een flinke motivatie nodig om te gaan sparen. Daarnaast is de drempel om te gaan beginnen voor veel mensen misschien ook een dingetje. Laat het je niet in de weg staan, want aan het einde van deze challenge heb je 9.000 euro op je spaarrekening staan!

Pak je 100 enveloppen erbij en schrijf alle even getallen van 2 tot 200 erop. Je begint dus op je eerste envelop met € 2,-, de volgende € 4,- en zo ga je door tot € 200,-. Als het goed is heb je hierna 100 enveloppen met daarop uiteenlopende bedragen. Gooi al je 100 enveloppen nu in een grote doos en pak hieruit vandaag gelijk je eerste envelop. Het is de bedoeling dat je het bedrag dat erop staat in de envelop doet en deze gevulde enveloppen gaat bewaren. Pak elke dag een nieuwe envelop uit de doos tot dat alle 100 enveloppen gevuld zijn. Zijn de 100 dagen voorbij? Dan heb je 9.000 euro gespaard.

@nuncy_nu1

100 day money savings challenge 🤯. #foryoupage #viral #savingschallenge #fyp #viralvideo

♬ original sound – NUNU

Kan het ook zonder contant geld?

Heb je geen contant geld? Dan kan je de enveloppen inruilen voor bijvoorbeeld kleine briefjes en een gratis spaarrekening openen. Pak elke dag een briefje uit de doos en maak het geld dat hierop geschreven staat direct over naar je net geopende spaarrekening. Belangrijk is wel dat je een spaarrekening opent bij een andere bank dan waar je nu zit. Dit voorkomt dat je het gespaarde geld elke keer ziet bij het openen van je bankapp. Zo kom je minder snel in de verleiding om het geld weer terug te storten en uit te geven. Een nieuwe spaarrekening aanvragen kost je niks en verplicht je tot niks.

SparenRente
Bigbank1,00%Bekijken
Binq0,27% Bekijken
Knab0,00% Bekijken

4.500 euro in 100 dagen

Het kan zijn dat je nu al weet dat het niet gaat lukken om op één van de dagen 200 euro in een envelop te moeten stoppen. Je kunt deze challenge ook met een kleiner bedrag doen. Kies niet voor 100 enveloppen, maar start met 50 stuks. Schrijf op deze enveloppen alle even getallen van 2 tot 100. Begin met € 2,-, hierna € 4,- en eindig met € 100,- op je laatste envelop. Vervolgens pak je niet elke dag een envelop, maar om de dag. Na 100 dagen heb je dan als het goed is 4.500 euro gespaard. Wat ook een heel mooi bedrag is.

Samen deze challenge aangaan is natuurlijk nog veel leuker! Deel hem daarom met je vrienden en maak er een wedstrijd van. Want wie wil er nou geen 9.000 euro na 100 dagen op zijn spaarrekening hebben?

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!