5 tips om van je tienerjaren de beste van je leven te maken

Volwassenen spreken regelmatig uit dat hun tienertijd onvergetelijk is. Als tiener legt dit een bepaalde druk op je. Je wilt later net als zij kunnen vertellen over de gekke dingen die je hebt meegemaakt toen je jong was. Als je de afgelopen maanden weinig hebt gedaan door het coronavirus, dan is het logisch dat je nu wilt losgaan. In dit artikel lees je 5 tips die je helpen om je tienerjaren onvergetelijk te maken.

Maak fouten!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wees niet bang om foute beslissingen te maken. De beslissingen die je nu als super belangrijk ziet, zie je later als compleet onbelangrijk. Stap uit je veilige zone en maak is een compleet andere beslissing. Juist het tegendraadse tijdens je tienerjaren zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Houd het overigens nog wel in balans en maak geen keuzes waarvan je weet dat het echt een domme zet is. 

Doe eens gek

Het is niet dat je ouders volledig zijn veranderd in hun doen en laten. Het is voornamelijk dat zij vroeger geleerd hebben om meer de rem erop te zetten. Als je een tiener bent hoef je dit nog niet te doen. De tijd dat je merkt dat je behoefte hebt om de rem erop te zetten, die komt vanzelf. 

Leer de wereld kennen

Tijdens je tienerjaren is het erg leuk om de wereld te ontdekken. Ga naar plekken waar je nog niet bent geweest en doe dingen waarvan je niet eens wist dat het mogelijk was. Zo kun je naar een bijzonder strand gaan, maar ook een casino bezoeken. Probeer er op een jonge leeftijd wel op te letten dat je niet op gaat in het gokken. Echter, wanneer je bijvoorbeeld een keer een gokje wilt wagen op BetFIRST voetbal en je weet dat je de controle over jezelf hebt, dan kan dit zeker leuk zijn. 

Weet wat je wilt, maar forceer het niet

Een andere tip die wij jou kunnen geven is dat je wel degelijk na moet denken over de toekomst. Toch is het ook belangrijk dat je niet alle leuke dingen laat gaan om aan je toekomst te werken. Vind zelf de weg naar de plek waar je uiteindelijk wilt zijn. Als je een doel voor ogen hebt, dan komt dit linksom of rechtsom altijd wel goed. Ons advies is overigens niet dat je het advies van je ouders niet serieus moet nemen. Zij weten namelijk erg goed wat wel en wat niet verstandig is. Meestal komt dit door ervaringen die zij zelf in verloop van jaren hebben opgedaan. 

Blijf niet te lang hangen in een relatie die niet werkt

Als je een relatie hebt die niet zo uitpakt als dat je in gedachte had, dan is het zeker niet de moeite waard om bij deze persoon te blijven. Leer nieuwe mensen kennen en geniet van je tienerjaren. Wat nu voelt als een complete mislukking denk je later lacherig over terug.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!