3 (te)gekke manieren om je concentratie te verbeteren

Komen de tentamens er weer aan of is het zover en ben je jezelf aan het klaarstomen voor de eindtoetsen? Dan heb je vast al heel wat trucjes geprobeerd om je goed te kunnen focussen op je lesstof, want je hebt maar kort de tijd om veel informatie naar binnen te stampen. Dit komt natuurlijk niet omdat je zoals altijd te laat bent begonnen met leren, maar omdat het allemaal erg veel is wat je in één keer moet onthouden. Werken de bakken koffie en alle andere methodes die je kende niet meer om je goed te concentreren? Dan hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet kende en misschien wel helpen. Het proberen van onze tips en trics voor een betere concentratie is uiteraard op eigen risico.

1. Kijk naar schattige dieren

Volgens een Japanse studie verhoogt het je concentratie als je naar schattige plaatjes kijkt. Wacht dus niet langer en Google snel naar baby dieren of zet je tv op National Geographic, Baby TV kan het misschien ook erg goed doen. Stel wel een timer in, zodat je niet te lang naar de tv of dierenplaatjes blijft staren.

2. Zet het geluid van je favoriete videogame op repeat

Het klinkt heel logisch en je had er waarschijnlijk nog niet over nagedacht, maar het schijnt echt te werken. Heb je moeite met je concentratie zet dan op de achtergrond het geluid van je favoriete videogame aan of speel het even een paar minuten. Want wie is er niet scherp als het gaat om levens in een videogame of het als eerste over de finish komen. Alleen al het geluid ervan kan er dus voor zorgen dat je weer 100% gefocust bent.

3. Maak je kamer groen of ga naar de groenste plek die je kent

Die Japanners kunnen wel beweren dat het helpt om naar schattige dieren te kijken, maar een andere studie heeft als uitslag dat je concentratie met 15% verbetert als je omgeving groen is. Dus of je nu direct naar de bouwmarkt gaat om groene verf te kopen of het bos op zoekt om je studieboeken door te nemen? Beide zijn goed en het verhoogt je concentratie aanzienlijk als we het onderzoek mogen geloven.

Werken deze (te)gekke tips en trics om je concentratie te verbeteren voor tentamens, examens en eindtoetsen niet dan lijkt het ons toch echt verstandig om weer back to basic te gaan en gewoon een rustig plekje op te zoeken. Neem genoeg pauzes tussen het studeren door en kijk af en toe weg van je studiemateriaal. Inzet is alles en zo lang je maar je best doet moet het helemaal goed komen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!