Toch je mbo-opleiding afronden met een vervangende opdracht

Goed nieuws voor mbo-studenten waarvoor het niet mogelijk is om hun stage af te ronden of niet naar school kunnen om hun examen af te leggen, omdat de school gesloten is. Er is namelijk in overleg tussen de overheid en de Algemene Onderwijsbond besloten dat mbo-opleidingen alternatieve examens mogen aanbieden. De regeling is speciaal voor studenten die dit jaar hun opleiding zouden kunnen afronden.

Leerdoelen halen belangrijker dan examens

Wanneer je als student al je leerdoelen hebt gehaald, maar je stage niet hebt kunnen afronden, dan mag je niet afgemaakte stage toch goedgekeurd worden. Hierdoor zijn mbo-studenten automatisch geslaagd voor hun mbo-opleiding. Moet je nog heel wat stage-uren lopen of heb je nog niet al je leerdoelen gehaald? Dan krijg je een vervangende opdracht aangeboden, om te laten zien dat je het diploma waard bent. Hoe deze vervangende opdrachten eruit zien hangt helemaal af van je opleiding en school. Eerder is er ook al besloten dat de centrale examens dit jaar niet doorgaan. Hiervoor in de plaats zijn de (al afgenomen) schoolexamens nu leidend. Veel studenten weten hierdoor dus al of ze geslaagd zijn of niet.

Heb je vragen over de speciale corona maatregelen voor studenten? Neem dan contact op met je studiebegeleider of school. Succes met het afronden van je studie tijdens de coronacrisis!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!