In 2017 geen rente op je studieschuld!

Geld lenen kost geld, je kent de slogan vast wel. Bij DUO gaat die slogan vanaf januari 2017 niet meer op, want het rentepercentage daalt van 0,01 naar 0 procent. Vanaf januari 2017 betalen (oud-)studenten dus geen rente meer over hun studieschuld. Lenen via DUO voor je studie was al jaren goedkoper dan andere leningen, maar gratis was het nooit. Daar komt nu dus verandering in. Alle studenten die in 2017 beginnen met aflossen profiteren de komende 5 jaar van de 0 procent rente die DUO rekent op hun studieschuld.

Hoe profiteer ik van die 0 procent rente op mijn studieschuld?

Het lijkt aantrekkelijk om nu een lening aan te gaan bij DUO ook als je het geld niet wilt gaan gebruiken voor je studie. Toch is het niet verstandig om zomaar gratis geld te gaan lenen via DUO. Iedere lening die je afsluit, met of zonder rente, kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je toekomstige hypotheek. Daarnaast moet je het geld dat je leent vroeg of laat altijd weer terug betalen.

Wel is het verstandig om al te starten met het terugbetalen van je studieschuld, mocht je deze hebben bij DUO. Want wie start met het terugbetalen in 2017 profiteert 5 jaar lang van de 0 procent rente. Hoe je kunt starten met het terugbetalen van je studieschuld lees je op de website van DUO, www.duo.nl.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!