Overstappen, zo regel je dat!

Vergelijk je zorgverzekering eens goed, want er valt veel te besparen op je zorgverzekering in 2017. Maar voordat je overstapt zijn er een aantal dingen die je moet weten. Om het kiezen wat makkelijker te maken beantwoorden we hieronder 6 vragen die je jezelf vast gaat stellen tijdens het vergelijken en overstappen.

Zal ik mijn eigen risico verhogen? Het eigen risico staat dit jaar op € 385,-. Het is verstandig om dit bedrag alvast apart te zetten aan het begin van het jaar. Want mocht je zorg nodig hebben uit je basispakket dan moet je tot je eigen risico eerst zelf betalen. Voor veel jongeren is het voor de hand liggend om het eigen risico te verhogen tot € 885,-. Je loopt daarmee het risico dat je tot € 885,- zelf moet betalen als je zorg nodig hebt. Het voordeel van een verhoogd eigen risico is dat je korting krijgt op je zorgverzekering.

Vrije zorgkeuze basisverzekering, ja of nee? Met een vrije zorgkeuze kun je zelf kiezen in welk ziekenhuis je behandeld wordt. Hiermee voorkom je dat je niet in Apeldoorn behandeld moet worden, terwijl je in Deventer woont. Toch is het voor veel jongeren aantrekkelijk om te kiezen voor geen vrije zorgkeuze of slechts gedeeltelijk. Met geen of een gedeeltelijke vrije zorgkeuze mag je alleen langs bij zorgaanbieders die goedgekeurd zijn door je zorgverzekeraar, wel zo’n fijn idee. Daarnaast krijg je korting op je zorgverzekering als je gaat voor een beperkte zorgkeuze.

Meest gekozen studenten zorgverzekeringen

Klik hier en bekijk het meest actuele overzicht van alle studenten zorgverzekeringen!

Check hier alle zorgverzekeringen voor 2017

Hoeveel fysiotherapie heb ik nodig? Hoeveel fysiotherapie je precies nodig hebt weet je van tevoren niet Ben je wel eens eerder naar de fysio geweest? Dan is het verstandig om sowieso voor 9 behandelingen te kiezen (dit is de meest gekozen optie). Voor veel jongeren is het voordeliger om te kiezen voor 6 behandelingen binnen je pakket. Per behandeling betaal je ongeveer € 25,-, heb je er meer nodig dan die 6 dan kan je er voor kiezen om deze uit eigen zak te betalen.

75% of 100% tandartsvergoeding? Het is verstandig om ieder jaar 1 tot 2 keer naar de tandarts te gaan. Bij sommige verzekeraars moet je zelfs 1x per jaar gaan, wil je alles vergoed krijgen. Een tandartsbezoek is duur, zeker als je vaak gaatjes hebt. Heb je vaker gaatjes en ga je zeker 2x per jaar naar de tandarts dan is het verstandig om voor een dekking van 100% te gaan. Ga je 1x tot 2x per jaar naar de tandarts en heb je nooit gaatjes dan kiezen de meeste mensen voor een vergoeding van 75%. Je betaalt dan wel de overige 25% zelf. Zit je in het jaar dat je verstandskiezen getrokken moeten worden? Dan is het verstandig om voor een vergoeding te kiezen van € 500,-. In alle andere gevallen is een bedrag van € 250,- voldoende.

Collectiviteitskorting, wat? Collectiviteitskorting betekent dat je korting krijgt omdat je bij een groep (mensen) hoort. Kijk hier altijd goed of je eventueel recht hebt op korting. Via onze website krijg je extra korting als je ingeschreven staat als student bij het DUO, lid bent van FNV of ANWB, een rekening hebt bij ING of Rabobank, ZZPer bent en/of niet rookt. Er is dus altijd wel een collectief waar jij onder valt, pak die korting!

Overstappen wat kost dat? Overstappen op een andere zorgverzekering kan maar 1x per jaar in de maanden november en december. Het overstappen kost je niks, sterker nog je nieuwe zorgverzekering regelen de hele overstap. Zo zeggen ze je oude zorgverzekering voor je op, wel zo makkelijk. Zodat jij je weer bezig kunt houden met de dingen die je echt belangrijk vindt.

Nu je helemaal op de hoogte bent en weet wat er te kiezen valt ben je zover en kan je gaat besparen op je zorgverzekering. Begin vandaag nog met vergelijken en stap direct over!

Meest gekozen studenten zorgverzekeringen

Klik hier en bekijk het meest actuele overzicht van alle studenten zorgverzekeringen!

Check hier alle zorgverzekeringen voor 2017

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!