Werkt mijn studenten ov in de kerstvakantie?

studenten ov kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer voor de deur en studenten vragen zich massaal af: werkt mijn studenten ov tijdens de kerstvakantie? Het antwoord op die vraag hangt helemaal af van welk studentenreisproduct je hebt. Er zijn twee verschillende reisproducten, namelijk een weekabonnement of weekendabonnement. Met de een reis je normaal gesproken doordeweeks gratis en met de andere juist weer in het weekend. Hieronder lees je hoe het zit met je studentenreisproduct tijdens de kerstvakantie.

Weekabonnement en kerstvakantie

Heb je een weekabonnement op je studenten ov staan? Dan reis je normaal gesproken doordeweeks gratis met het openbaar vervoer. Ook tijdens de kerstvakantie reis je met een weekabonnement doordeweeks gratis, gewoon zoals je gewend bent. Wel moet je rekening houden met de feestdagen tijdens de kerstvakantie. Want op feestdagen reis je met een weekabonnement niet gratis. Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag reis je met korting als je een weekabonnement hebt.

Weekendabonnement en kerstvakantie

Heb je een weekendabonnement op je studenten ov staan? Dan reis je normaal gesproken gratis in de weekenden en doordeweeks met korting. Ook tijdens de kerstvakantie reis je met een weekendabonnement alleen in het weekend gratis, gewoon zoals je gewend bent. Het voordeel van een weekendabonnement is dat je op feestdagen gratis kunt reizen, ook tijdens de schoolvakanties. Tijdens de kerstvakantie reis je gratis met een weekendabonnent op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en nieuwjaardag.

Reizen met je studenten ov tijdens de feestdagen

Het hele jaar door zijn er feestdagen waar je rekening mee moet houden als je wilt reizen met je studentenreisproduct. Tijdens deze feestdagen reis je namelijk anders dan je misschien gewend bent. Wie een weekabonnement heeft reist op feestdagen met korting, niet gratis. Heb je een weekendabonnement? Dan heb je mazzel, want dan reis je juist wel gratis op feestdagen. Dit zijn de feestdagen waar je rekening mee moet houden:

Nieuwjaardag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag.

DUO kent naast feestdagen waar het reizen met je studenten ov anders is dan normaal ook een zomerperiode. Lees hier wanneer je studenten ov geldig is tijdens de zomervakantie.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!