Studenten ov tijdens zomervakantie

De zomervakantie betekent dat je even niet naar school hoeft en kunt gaan relaxen. Maar wist je dat je studenten ov niet altijd geldig is tijdens de zomervakantie? Gratis met de tram naar het strand of met de trein het hele land rond toeren zit er met een studentenreisproduct misschien dus niet in. Dit geldt in ieder geval voor alle studenten met een weekabonnement. Tijdens de zomervakantie kan je namelijk geen gebruik maken van het gratis reizen met je studenten ov. Met een weekendabonnement reis je zoals je gewend bent, ook tijdens de zomermaanden. Hieronder leggen we je uit hoe het precies zit.

Weekabonnement en zomervakantie

Met een weekabonnement reis je doordeweeks normaal gesproken gratis met al het openbaar vervoer. Tijdens de zomerperiode van 16 juli tot 16 augustus kan je geen gebruik maken van het gratis reizen met je studentenreisproduct. Dit komt doordat je tijdens de zomervakantie geen colleges hoeft te volgen of voor andere zaken naar school moet. Wel kan je als student profiteren van het reizen met korting tijdens de zomervakantie.

Weekendabonnement en zomervakantie

Heb je een weekendabonnement op je studenten ov staan? Dan reis je de hele zomervakantie zoals je gewend bent. Gratis in het weekend en doordeweeks met korting. Een voordeel dus als je tijdens je zomervakantie in het weekend er op uit wilt met wat vrienden.

Korting met je studenten ov

Je kunt met korting reizen als je studentenreisproduct op dat moment niet geldig is. De korting die je kunt krijgen geldt voor al het openbaar vervoer in Nederland. Zo krijg je 40% korting voor het reizen met de trein en 34% korting voor het reizen met de tram, bus, metro en waterbus. Daarnaast mogen er 3 personen met korting meereizen (tijdens de daluren) wanneer je met de trein reist. Wie mee wil reizen met meereiskorting moet dit product eerst op zijn OV-chipkaart zetten bij een NS-kaartautomaat.

Er zit dus verschil in het gratis reizen met een week- of weekendabonnement tijdens de zomervakantie. Wil je meer weten over wanneer je wel en niet gratis kunt reizen met je studenten ov? Bekijk hier wanneer je studentenreisproduct geldig is.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!