Werkt mijn studenten ov in de herfstvakantie?

studenten ov herfstvakantie

De bladeren vallen van de bomen en het regent weer wat vaker. Je merkt het aan alles, de herfstvakantie is in aantocht. Veel studenten vragen zich af: werkt mijn studenten ov in de herfstvakantie? Het antwoord hierop hangt helemaal af van welk type studentenreisproduct je hebt. De regels voor studenten met een weekabonnement zijn nou eenmaal anders dan die voor studenten met een weekendabonnement. Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer tijdens de herfstvakantie lees je hieronder.

Weekabonnement en herfstvakantie

Wie een weekabonnement op zijn studenten ov heeft staan reist tijdens normale schoolweken doordeweeks gratis. Dit is tijdens de herfstvakantie niet anders. Je reist met een weekabonnement ook in deze schoolvakantie gratis met het openbaar vervoer. Waar je wel altijd op moet letten zijn feestdagen. Tijdens officiële feestdagen reis je namelijk doordeweeks niet gratis met een weekabonnement van DUO. In de herfstvakantie zijn er gelukkig geen feestdagen en reis je dus gewoon zoals je gewend bent met bus, tram of metro.

Weekendabonnement en herfstvakantie

Wie een weekendabonnement op zijn studenten ov heeft staan reist tijdens normale schoolweken in het weekend gratis. Doordeweeks krijg je met een weekendabonnement op je OV-kaart korting. Dit is tijdens de herfstvakantie niet anders. Je reist met een weekendabonnement ook in deze schoolvakantie gratis in de weekenden met het openbaar vervoer. Je moet wel altijd rekening houden met feestdagen. Met een weekendabonnement heb je namelijk het voordeel dat je gratis kunt reizen tijdens officiële feestdagen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Konings- en Bevrijdingsdag. Helaas zijn er tijdens deze vakantie geen feestdagen.

Reizen met je studenten ov op feestdagen

Er zijn het hele jaar door feestdagen waarmee je rekening moet houden als je gratis wilt reizen met je studentenreisproduct van DUO. Tijdens officiële feestdagen reis je namelijk anders dan je misschien gewend bent. Heb je een weekabonnement en valt de feestdag op een doordeweekse dag? Dan heb je geen recht op gratis reizen met het openbaar vervoer. Heb je een weekendabonnement? Dan reis je op feestdagen wel gratis, ook als dit een doordeweekse dag is. Een voordeel dus voor mensen met een weekendabonnement. Met de volgende feestdagen moet je rekening houden:

Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag.

Naast deze feestdagen is er ook een speciale zomerperiode waarin het reizen met je studentenreisproduct anders is dan je gewend bent. Lees hier wanneer je studenten ov geldig is tijdens de zomervakantie.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!