Welke autoverzekering voor jongeren sluit je af?

Zeg maar dag tegen je fiets en scooter! Nu je geslaagd bent voor je rijexamen ligt de wereld aan je voeten. Met je roze pasje op zak begint het volgende avontuur: het kopen van je eerste auto. Zeker als je nog studeert en rond moet komen van een bijbaantje, moet elke euro die je uitgeeft het dubbel en dwars waard zijn. Heb je de bolide gevonden die binnen jouw budget past én voldoet aan al jouw autowensen? Dan is het zaak jouw auto te verzekeren. Aan het afsluiten van een autoverzekering voor jongeren hangt een prijskaartje, maar er is goed nieuws: als je schadevrij blijft, wordt autorijden alleen maar goedkoper.

Tips voor een voordelige autoverzekering

Zoals iedereen wel weet betalen beginnende bestuurders een hogere premie dan ervaren autorijders. Dat komt doordat zij nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Ook zien verzekeraars je tot je 24ste als een bestuurder met een hoger ‘risico’. Dit betekent dat je in je eerste jaren achter het stuur een premietoeslag betaalt. Je zit natuurlijk helemaal niet te wachten op een hoge premie van je autoverzekering. Als student of jongere heb je immers al genoeg kosten. Om je zo voordelig mogelijk te verzekeren zijn er slimme trucjes. Waar je misschien niet direct aan denkt, is dat de auto die je koopt van grote invloed is op de premie van je verzekering. Niet alleen het type auto, ook de grootte en het gewicht spelen mee. Je doet er goed aan om voor een kleine, lichte auto te kiezen om de premie van jouw autoverzekering voor jongeren zo laag mogelijk te houden.

Een autoverzekering voor jongeren op maat

Je eerste auto, daar ben je trots op. Of het nu een blinkende bolide is of een tweedehandsje dat je van A naar B brengt; je wilt de autoverzekering voor jongeren die bij je past afsluiten. En dat moet ook. Want voordat je ook nog maar een meter gereden hebt, moet je verzekerd zijn. In Nederland ben je verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten om deel te mogen nemen aan het verkeer. Daarmee ben je gedekt voor schade die je bij anderen veroorzaakt. De premie van deze dekking is dan wel aantrekkelijk, vergeet niet dat schade aan je eigen auto niet gedekt is. Wil je jouw trots op vier wielen ook verzekeren? Kies dan voor een WA + Beperkt Casco-verzekering of sluit alle risico’s op financiële schade uit met een allriskverzekering. De premies van deze verzekeringen zijn weliswaar hoger, het voordeel is dat je bij schade niet dubbel hoeft te balen.

Stuur zelf aan op premiekorting

In het begin schrik je vast wel even van de kosten die autorijden met zich mee brengt. Hartstikke leuk dat je nu zelf achter het stuur zit, maar benzine, wegenbelasting en onderhoud: daar hangt een flink prijskaartje aan. HEMA Verzekeringen biedt je graag de helpende hand. Niet alleen kun je een voordelige autoverzekering voor jongeren afsluiten, ook goed gedrag wordt beloond. Gedraag jij je als een dame of heer in het verkeer? Dan begin je vanzelf met besparen. Hoe meer jaren zonder schade, hoe hoger je premiekorting. Dus houd je aan de verkeersregels, voorkom schade en stapel die schadevrije jaren maar op!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!