Op zoek naar een bijbaan?

Studeren is tegenwoordig erg duur en veel moeten lenen bij DUO is overbodig als je een goed betaalde bijbaan hebt. Voordat je aan de slag kunt moet je natuurlijk eerst werk vinden. Met onze tips en uitleg helpen we je graag op weg naar de ideale bijbaan.

VacaturesitesZoek een baan
Yobbers> Solliciteer
ikbenbeschikbaar.nl> Solliciteer
Bereid je goed voor op je zoektocht naar een baan

Zonder goede voorbereiding ben je nergens, het is dan ook belangrijk dat je weet wat je wilt. Naar wat voor soort werk ben je op zoek en welk werk wil je juist niet doen? Belangrijk is om werk te zoeken dat goed bij je past. Zorg ervoor dat je het werk leuk vindt, zodat je het lang met plezier kunt volhouden. Ook kan je van tevoren alvast nadenken over je toekomst. Wil je dit werk blijven doen? Of gaat het slechts om tijdelijk werk? De insteek van het zoeken naar je bijbaan is dan namelijk net iets anders. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om seizoenswerk te gaan doen. Zo hebben ze iedere zomer wel studenten nodig om groente en fruit te oogsten.

Start met de zoektocht naar het ideale werk

Nu je weet wat je wilt en voor hoe lang ben je klaar om op zoek te gaan naar werk dat bij je wensen past. Wees niet te kritisch, soms moet je namelijk wat inleveren op je wensen en eisen. Het is bijvoorbeeld niet erg als je in het begin wat minder gaat verdienen dan dat je verwacht had. Zolang er maar groeimogelijkheden zijn en je het wettelijke minimumloon verdient komt dit later wel goed. Het zoeken van werk is gelukkig niet zo lastig. Er zijn namelijk genoeg vacaturesites te vinden op het internet die je kunnen helpen aan je ideale bijbaan. Om je wat op weg te helpen hebben we een aantal van deze vacaturesites voor je op een rijtje gezet. Ondanks dat vacaturesites steeds populairder worden voor het vinden van een baan vindt nog altijd ruim 50% zijn werk door te netwerken. Vraag eens aan vrienden en bekenden of zij geen leuke werkplek voor je weten? Wie weet kan je via via wel ergens aan de slag!

VacaturesitesZoek een baan
Yobbers> Solliciteer
ikbenbeschikbaar.nl> Solliciteer
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!