Verzekerd van een droomvakantie

Met je ouders, broertjes en zusjes naar de camping in Zuid-Frankrijk, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar er komt een dag dat je zelf op vakantie wilt. Want vakantie is pas echt vakantie wanneer je met je vrienden of vriendinnen de Spaanse stranden leert kennen. En het nachtleven natuurlijk. Wat is er nu leuker dan na een lang schooljaar, vol examens en tentamens, even een weekje weg van alles te zijn. Of heb je grootse plannen en ga je deze zomer de wereld ontdekken? Welke vakantieplannen je ook hebt, wij helpen je graag bij het treffen van de laatste voorbereidingen!

Ga goed verzekerd op reis

De tickets liggen klaar, je glimmende nieuwe paspoort zit in je tas en als je je ogen sluit voel je het warme zand al tussen je tenen. Bijna is het tijd voor een weekje even totaal tot rust komen. Geen school, bijbaantje of werk en géén ouders. Niets moet, alles mag. Zonnebril op je neus, zonnebrand op je schouders en elke avond een andere outfit om in te shinen in je koffer. Dit wordt de leukste vakantie ever! Je staat te trappelen, maar voordat je het vliegtuig, de auto of de bus instapt is het slim om toch nog even een laatste check te doen. Want ook in het buitenland zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje.

Ben je met jouw zorgverzekering wel voldoende verzekerd voor een doktersbezoekje op jouw vakantieadres? Wat als je iPhone of geld gestolen wordt? En ga je met de auto op reis? Dan is hulp bij pech in het buitenland eigenlijk onmisbaar. Vanaf het moment dat je 18 jaar bent, moet je jezelf goed verzekeren. Dus ook wanneer je op vakantie gaat.

Welke reisverzekering past bij jouw vakantie?

Het kiezen van de reisverzekering die past bij jouw vakantie, hangt in eerste instantie af van je bestemming. Ga je een weekje partyen in Europa? Dan is een verzekering met Europa-dekking voldoende. Zoek je het verderop en ga je de wereld ontdekken? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking. Let op: met de meeste reisverzekeringen kun je tot maximaal zestig dagen achter elkaar de hele wereld over reizen, zonder dat je omkijken hebt naar je verzekering. Wil je langer weg neem dan contact op met de verzekeraar.

We begrijpen goed dat je er liever niet aan wilt denken. Toch kan het gebeuren dat je vanwege een dringende reden niet op reis kunt of je vakantie eerder moet beëindigen. Daarom is het altijd slim om een annuleringsverzekering af te sluiten. Op het moment dat jouw vakantie in het water valt, ben je in elk geval niet al je zuurverdiende geld kwijt!

Slechts een paar euro per maand

Tegenwoordig wordt het je makkelijk gemaakt. Voor slechts een paar euro per maand ben je in het buitenland verzekerd voor bijvoorbeeld hulpverlening en is schade aan jouw bagage gedekt. Bij HEMA Verzekeringen ben je bovendien standaard verzekerd voor onderwatersport en wintersport. Dus of je nu gaat duiken of de zwarte piste voor je rekening neemt; wat er ook gebeurt, je bent gewoon goed verzekerd. Wil je liever alle risico’s uitsluiten? Dan kun je je aanvullend verzekeren. Voor extra medische kosten, die niet gedekt worden door je zorgverzekering, maar ook geld en cheques en zelfs je vervoermiddel. Geregeld? Zo! Dan kan de vakantiepret nu écht beginnen!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!