Verkiezingen Provinciale Staten, breng je stem uit!

Nog even wachten tot 20 maart 2019 en dan mogen alle 18-plussers weer stemmen, dit keer voor de Provinciale Staten. De Provinciale Staten zijn de baas in de provincie waar je woont. Leden van de Provinciale Staten hebben het o.a. te zeggen over het openbaar vervoer in je regio en waar wel of geen huizen gebouwd mogen worden. Wanneer je stemt voor de Provinciale Staten stem je eigenlijk ook voor de Eerste kamer. Want de leden van de Provinciale Staten kiezen na 20 maart 2019 hun afvaardiging voor in de Eerste Kamer.

Wanneer je gaat stemmen is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de politieke partijen die mee doen. Dit kan je doen door de stemwijzer in te vullen. Zo kom je er snel achter welke politieke partij het beste past bij wat jij belangrijk vindt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om verschillende debatten te volgen die de aankomende weken op tv te zien zijn. Vul je de stemwijzer voor de Provinciale Staten in dan is het ook handig om die voor de Eerste Kamer in te vullen, want indirect stem je daar 20 maart 2019 ook voor. 

Mocht je gaan stemmen vergeet dan niet je stemformulier mee te nemen, deze ontvang je vanzelf via de post. Mag je dit jaar voor het eerst stemmen? Lees dan even onze blog “Voor het eerst stemmen, zo doe je dat!”

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!