Tips overstappen zorgverzekering 2022

zorgverzekering overstappen
Het is zover, iedereen kan weer overstappen van zorgverzekering. Ook dit jaar is het weer belangrijk om je huidige zorgverzekering eens goed tegen het licht te houden. Alleen al omdat je zorgverzekering weer wat duurder wordt en de voorwaarden zijn aangepast. Hierdoor kan het zo zijn dat je zorgverzekering niet meer bij je past. Daarnaast is het zo dat de duurste zorgverzekering in 2022 ruim 500 euro (per jaar) duurder is dan de goedkoopste, terwijl ze dezelfde zorg vergoeden! Met wat tips helpen we je graag op weg in je zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering voor 2022. Wacht niet te lang, want overstappen kan tot 31 december 2021.
Meest gekozen zorgverzekeringen
Meest gekozen zorgverzekering
FBTO126,95 Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé127,45Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.
Vrije zorgkeuze of niet?
In principe vergoedt elke basiszorgverzekering dezelfde zorg. Dit komt doordat de overheid jaarlijks besluit wat er vergoed moet worden vanuit de basisverzekering. Wel mag je zorgverzekering bepalen waar een behandeling plaats moet vinden. Wanneer je kiest voor een goedkopere zorgverzekering, zonder vrije zorgkeuze, kan het zo zijn dat je voor een operatie naar de andere kant van het land moet. Toch valt dit in de praktijk wel mee en hebben bijna alle verzekeraars wel een deal met een ziekenhuis in de buurt. Check dit altijd wel even als je kiest voor een budgetzorgverzekering. Wil je geen risico lopen? Kies dan voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze.
Korting verhogen eigen risico
Je kunt flink besparen door het standaard eigen risico van 385 euro vrijwillig te verhogen. Hierdoor bespaar je elke maand op je zorgverzekeringspremie. Met het risico dat je het volledige eigen risico (inclusief de vrijwillige verhoging) moet betalen als je in het ziekenhuis belandt. Toch kiezen veel jongeren en studenten ervoor om hun eigen risico vrijwillig te verhogen, zodat ze kunnen profiteren van een lagere premie. Een risico dat het overwegen waard is. Het is sowieso verstandig om aan het begin van het jaar de verplichte eigen risico van 385 euro op een aparte rekening te zetten. Zo voorkom je een eventuele schuld bij je zorgverzekeraar.
Tips kiezen aanvullende zorgverzekering
Bij de aanvullende zorgverzekering mag de verzekeraar wel kiezen wat er vergoed wordt en tegen welke voorwaarden. Aanvullende zorgverzekeringen zijn er dan ook in veel verschillende soorten en maten. Veel studenten kiezen voor een aanvullende studentenzorgverzekering. Hiermee verzeker je alleen de zorg die de meeste studenten nodig hebben. Denk hierbij aan de vergoeding voor tandzorg en anticonceptie. Goed om te weten is dat een aanvullende zorgverzekering niet verplicht is. In veel gevallen is het zelfs goedkoper wanneer je zelf spaart voor bijvoorbeeld de tandartskosten of fysiobehandelingen. Maak voor jezelf dus de afweging of een aanvullende zorgverzekering nodig is.
Kom in actie!
Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan van midden november tot eind december. In december heeft iedereen het druk met kerstinkopen en eindejaarsfeestjes. Het is dan ook niet verstandig om tot einde december te wachten met je zoektocht naar een passende zorgverzekering. Misschien heb je nu nog geen zin, maar wel de tijd. Om je wat op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de meeste gekozen zorgverzekeringen onder jongeren en studenten.
Een compleet overzicht van alle studenten zorgverzekeringen
Zorgverzekering vergelijken
VinkVink125,00Bekijken
FBTO126,95Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé 127,45Bekijken
Nationale Nederlanden128,30Bekijken
Ditzo128,95Bekijken
ZieZo129,95Bekijken
Zorg en Zekerheid130,65Bekijken
Jaaah130,90Bekijken
De Friesland Zorgverzekeraar130,95Bekijken
Zilveren Kruis131,95Bekijken
Prolife131,95Bekijken
Menzis134,50Bekijken
Anderzorg134,75Bekijken
Salland134,90Bekijken
Hema135,00Bekijken
OHRA135,85Bekijken
ONVZ142,50Bekijken
Zorgkiezer.nln.v.t.Bekijken
Independern.v.t.Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!