Studentenkamer schilderen? Zo doe je dat!

studentenkamer schilderen

Verveelt de kleur op de muur van je studentenkamer nu je er zoveel tijd doorbrengt? Dan is het misschien wel tijd om de muren van je kamer te voorzien van een nieuw likje verf. Het verven van je studentenkamer is een vrij eenvoudige klus en voor de meeste studenten te doen. Nog voordat je gaat starten met het opfrissen van je studentenkamer hebben wij wat tips voor je die je gaan helpen bij deze klus. Want hoe kies je de juiste verf en waar moet je rekening mee houden als je jouw studentenkamer gaat schilderen?

Tip 1: Zo kies je de juiste verf

Welke kleur het moet gaan worden hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak. Sigma verf is beschikbaar in veel kleuren en kan je in elk gewenste kleur laten mengen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt naar de eigenschappen van de verf. Muurverf is bijvoorbeeld niet geschikt voor je houten kozijnen en verf wat geschikt is voor hout (Sigma s2u Nova Satin) pakt weer niet lekker op je muur. Ben je op zoek naar verf voor op de muren? Kies dan voor een goed dekkende verf, dit scheelt een hoop schilderwerk. Met een extra dekkende verf ben je namelijk in veel gevallen al in één of twee keer schilderen klaar.

Tip 2: Zorg voor een goede voorbereiding

Naast verf heb je natuurlijk nog een aantal andere dingen nodig, voordat je aan de slag kunt met het schilderen van je studentenkamer. Dingen waar je aan moet denken zijn verfrollers, kwasten, verfbakken, afplaktape en een plastic zeil. Heb je dit allemaal al in huis en wil je gaan starten met je klus? Begin dan eerst met het afplakken van alles wat je niet wilt schilderen. Dit doe je met schilderstape. Vergeet ook niet je meubels en de vloer te bedekken met plastic zeil of oude doeken.

Tip 3: Aan de slag!

Alles netjes afgeplakt? Dan kan je gaan starten met het verven van je kamer. Verf altijd van boven naar beneden en maak hele muren altijd in één keer af. Dit voorkomt dat je lelijke vlekken krijgt in je schilderwerk. Gebruik een kwast om eerst de randen en hoekjes te verven en ga vervolgens aan de slag met een verfroller. Neem nooit teveel verf op je kwast of roller, de verf mag namelijk niet gaan druipen. Het begin is misschien een beetje spannend en je zult vast van alles gaan onderkliederen, maar al snel zal je zien dat je het schilderen onder de knie krijgt. Ben je klaar en zit de verf er strak op? Verwijder dan direct het afplaktape. Ook als de verf nog nat is, dit voorkomt dat je verf gaat scheuren en je lelijke randjes krijgt. Ook kan schilderstape dat lang blijft zitten lijmresten achterlaten. Wat je dan later weer moet verwijderen.

Na het schilderen van je studentenkamer toe aan wat nieuwe meubels? Lees dan hier hoe je goedkope meubels voor in je studentenkamer kunt verzamelen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!