Rijlessen en de kosten

Het halen van een rijbewijs doe je helaas niet zomaar. Er zijn een aantal dingen die je hiervoor gedaan moet hebben mocht je jouw rijbewijs kunnen ophalen bij het gemeentehuis. allereerst moet je beginnen met het nemen van rijlessen, dit doe je bij een rijschool. Het is aan te raden om eerst wat rijlessen af te nemen voordat je het theorie-examen gaat doen, omdat je dan hebt kunnen proeven van het verkeer vanachter het stuur.

Al voordat je 18 jaar oud bent is het verstandig om op zoek te gaan naar een rijschool. Een rijschool vinden is kinderlijk eenvoudig, vaak weten familie of vrienden een rijschool waarover zij zelf tevreden waren. Maar je kunt natuurlijk ook op internet de nodige rijscholen vergelijken.

Het aantal rijlessen dat je moet afnemen verschilt, dit heeft te maken met jouw situatie en hoe je er zelf instaat. Sommige rijscholen bieden zelfs aan om binnen 10 dagen je rijbewijs te halen. Er zijn mensen die dit halen, maar lang niet allemaal. Hierdoor ben je vaak net zo duur uit wanneer je 2 rijlessen per week neemt.  Het gemiddelde aantal rijlessen ligt rond de 35. Het is aan te raden om al je rijlessen bij een rijschool af te nemen binnen een aaneensluitende periode. Elke maand een rijles of een aantal per jaar, 2 jaar lang schiet niet altijd op. Het afnemen van een proefles wel om te kijken of het klikt met de rijschool en rijinstructeur van jouw keuze. Het afnemen van een proefles kost rond de €40,-. Met het afnemen van een proefles zit je nergens aan vast, een leuk verjaardagscadeau dus.

Kosten De kosten van een rijles liggen rond de € 45,-, per les, dit verschilt echter wel per rijschool. Betaal je meer dan € 55,- dan wordt je opgelicht!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!