Prinsjesdag 2021, de gevolgen voor studenten

prinsjesdag studenten

Ook dit jaar zag Prinsjesdag er weer anders uit dan dat we allemaal gewend zijn. Niet alleen omdat ze op 1,5 meter afstand zaten door de nog geldende coronamaatregelen, maar ook omdat het huidige kabinet demissionair is. Bekend is geworden dat alles wat duurder wordt, de toeslagen iets omhoog gaan en er veel geld gaat naar het klimaat. Verder zal het aankomende jaar niet veel gaan veranderen. Het huidige kabinet neemt namelijk geen grote beslissingen en schuift alles door naar een nieuw (op het moment van schrijven) nog te vormen kabinet. Toch zijn er een aantal dingen waar je als student rekening mee moet houden voor 2022. De belangrijkste plannen voor volgend jaar hebben we voor je op een rijtje gezet.

Wat er precies in de planning staat na Prinsjesdag voor jongeren en studenten
  • Ook volgend jaar wordt de zorgverzekering naar verwachten weer duurder. Gemiddeld ben je in 2022 een paar euro per maand meer kwijt aan je zorgverzekering.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering blijft gelijk, namelijk 385 euro.
  • Doordat de zorgverzekering duurder wordt, gaat ook de zorgtoeslag omhoog.
  • Andere toeslagen, zoals de huurtoeslag, gaan ook omhoog.
  • Er gaat 1 miljard extra naar het bouwen van nieuwe woningen.
  • Ruim 6 miljard wordt er gereserveerd voor het klimaat. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan subsidie voor elektrische auto’s.

Al met al zijn het slechts plannen van het demissionaire kabinet. Het kan zomaar zo zijn dat het nieuwe kabinet al deze plannen in de prullenbak gooit en bijvoorbeeld wel afscheid neemt van het leenstelsel. Iets waar veel studenten toch op hopen. Mochten de plannen van een nieuw kabinet bekend zijn dan lees je ze hier terug op 18ennu.nl.

Betaal niet teveel voor je zorgverzekering in 2022!

Helaas wordt ook in 2022 de zorgverzekering weer duurder. Teveel betalen voor je zorgverzekering is zonde van je geld. Wist je dat het verstandig is om elk jaar je huidige zorgverzekering te vergelijken. Alleen al omdat je zorgverzekering ieder jaar zijn voorwaarden verandert. De kans is groot dat je huidige zorgverzekering niet meer bij je wensen past en je dus teveel betaald! Aan het einde van het jaar mag iedereen weer overstappen van zorgverzekering. Wil je dit moment niet missen? Meld je dan aan voor ons Zorg Alarm! Dan sturen wij je een berichtje als het zover is.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!