Prinsjesdag 2016, de gevolgen voor studenten

Prinsjesdag 2016 is weer achter de rug en de gevolgen voor het nieuwe regeerakkoord zijn bekend. Er gaat ook het aankomende jaar weer een hoop veranderen, volgens de miljoenennota is de crisis voorbij en wordt alles in 2017 beter. Het kabinet zegt dat we er volgend jaar allemaal op vooruit gaan, maar wat verandert er nu eigenlijk voor studenten in 2017? Hieronder hebben we de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje gezet. Zodat ook jij weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwe plannen voor 2017!

  • Het eigen risico van je zorgverzekering gaat volgend jaar voor het eerst niet omhoog, deze blijft dus 385 euro.
  • In 2017 ben je een paar euro per maand meer kwijt aan je zorgverzekering.
  • De zorgtoeslag gaat omhoog met ongeveer 2 euro per maand.
  • Ook in 2017 mogen ouders/verzorgers hun kinderen 100.000 euro belastingvrij schenken voor het betalen van een eigen huis.
  • De huurtoeslag gaat voor iedereen met ruim 10,50 per maand omhoog!
  • Minderjarige mbo’ers hebben in 2017 ook recht op een studentenreisproduct (gratis met het openbaarvervoer dus).
  • In 2017 begint er een experiment met flexstuderen. Dit betekent dat je straks je studie beter kunt combineren met andere activiteiten (zoals bijvoorbeeld een eigen bedrijfje). Het grote voordeel is dat je alleen betaalt voor de lessen die je volgt.
  • Er wordt 200 miljoen vrijgemaakt voor beter onderwijs. Plannen hiervoor worden nog uitgewerkt.

Aankomend jaar verandert er eigenlijk niet zo heel veel voor de meeste studenten. Zeker niet als je het vergelijkt met alle veranderingen (m.b.t. het leenstelsel) van het afgelopen jaar. De meeste plannen voor het aankomende jaar zijn er al door en zullen uitgevoerd gaan worden. Toch moeten er over een aantal zaken nog gedebatteerd en gestemd worden in zowel de Tweede- als de Eerste Kamer.

Zoals ieder jaar ben je ook straks in 2017 weer meer geld kwijt aan je zorgverzekering!

De kosten voor je zorgverzekering gaan in 2017 gemiddeld met 5 euro per maand omhoog. Al met al een hoop geld voor studenten en het shoppen naar een goedkopere zorgverzekering om de kosten een beetje te drukken is dan ook zeker aan te raden. Wil je een berichtje ontvangen als het zover is dat je weer kunt overstappen op een andere zorgverzekering? Meld je dan vandaag nog aan voor ons Zorg Alarm, dan houden wij je op de hoogte!

Het is zover, bespaar op je zorgverzekering in 2017!

Op het moment kun je niet meer overstappen, eind 2017 weer. We houden je graag op de hoogte. Meld je aan voor Zorg Alarm!

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.18ennu.nl/benieuwd-naar-zorgpremies-2017/” icon=”” target=”false”]Overzicht studenten zorgverzekeringen voor 2017[/button]
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!