Dump het e-mailadres uit je jeugd en maak een nieuw e-mailaccount aan!

Nu je wat ouder wordt en steeds meer moet gaan communiceren via e-mailberichten is het tijd om je oude e-mailadres vaarwel te zeggen. Want als je een e-mailbericht aan je toekomstige werkgever of nieuwe stageadres moet sturen staat het een beetje vreemd als je e-mailadres nog steeds martijn_fortnite_14@hotmail.com is. Gebruik je nog altijd het e-mailadres uit je jeugd? Dan is het tijd om een nieuw e-mailadres aan te maken!

Tips voor het aanmaken van een nieuw e-mailadres
  • Houd je oude e-mailaccount nog even aan, want het kan voorkomen dat hier nog naar gemaild gaat worden. Antwoord vervolgens wel altijd met je nieuwe e-mailadres en laat dan onderaan ieder verstuurd bericht weten dat je een nieuw e-mailadres hebt.
  • Ga naar de instellingen van je oude e-mailadres en zet “automatisch beantwoorden” aan. Vergeet in dit antwoord dan niet te zetten dat je een nieuw e-mailadres hebt, welk e-mailadres dat is en dat je niet zal reageren op de gestuurde mail.
  • Check de instellingen van je oude e-mailadres, want in veel gevallen kan je alle binnenkomende berichten automatisch laten doorsturen en dat is wel zo handig.
  • Veel mensen kiezen ervoor om voor de @ (meestal gebruikersnaam genoemd) hun initialen en achternaam te gebruiken. Dit ziet er volwassen uit en is dan ook zeker een aanrader.
  • Maak geen e-mailadres aan bij een internetprovider zoals Ziggo of KPN. Dit e-mailadres raak je namelijk kwijt als je ooit gaat overstappen van internetaanbieder.
  • Maak een nieuw e-mailadres aan. Kies voor een partij die serieus overkomt zoals Gmail of maak een outlook-account aan.

Het aanmaken van een nieuw e-mailadres is dus zo gedaan en ook het opzeggen van je oude e-mailaccount is niet heel ingewikkeld. Zorg wel altijd voor een overgangsperiode en laat berichten die in je oude e-mailaccount binnenkomen doorsturen naar je nieuwe e-mailadres. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke berichten mist. Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om al je contacten een e-mailverhuisbericht te sturen, zodat iedereen op de hoogte is van je nieuwe e-mailadres. Laat in ieder geval de mensen en je school waar je regelmatig contact mee hebt weten dat je een nieuw e-mailadres hebt.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!