Online alles regelen met je eigen DigiD-code

Nu je bijna 18 jaar oud bent zijn er een hele hoop dingen die je moet regelen, wat je allemaal precies moet regelen vind je natuurlijk terug in onze handige checklist. Veel van de dingen die je moet regelen regel je tegenwoordig digitaal. Om alles goed online te kunnen regelen heb je een eigen DigiD-code nodig. Met een persoonlijke DigiD kun je bewijzen dat jij het bent achter je pc of tablet. Een DigiD heb je al nodig om bijvoorbeeld je eigen zorgverzekering aan te vragen. Onmisbaar dus!

Het aanvragen van je eigen DigiD is belangrijk, maar niet verplicht. Zonder kom je niet heel ver in de digitale wereld van de overheid, dus er eentje aanvragen is zeker aan te raden. Het aanvragen van een DigiD kost je ongeveer 10 minuten. Wat je bij de hand moet houden bij de aanvraag van je DigiD is je Burgerservicenummer (BSN). Je BSN staat o.a. op je ID-kaart, paspoort of rijbewijs. Het aanvragen van een eigen DigiD doe je in drie simpele stappen:

  1. Je vult al je gegevens in op digid.nl/aanvragen-activeren en kiest daar jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Tijdens het aanvragen wordt er ook gevraagd naar je BSN en mobiele nummer (voor de sms controle) in te vullen.
  2. Vervolgens moet je even afwachten. Je krijgt namelijk binnen 5 werkdagen een activeringscode thuis gestuurd.
  3. Wanneer je activeringscode binnen is kun je jouw DigiD gaan activeren via de digid.nl/aanvragen-activeren en daarna direct gebruikmaken van je DigiD inloggegevens.

Meer weten over DigiD of kom je ergens niet uit? Neem dan eens een kijkje bij de veel gestelde vragen op www.aanvragendigid.nl voor meer informatie.

Let op: Bewaar je DigiD-gegevens altijd veilig. Deel ze nooit via de mail, telefoon of welke andere manier dan ook. Mensen van DigiD en/of de overheid zullen nooit vragen naar je DigiD-gegevens. Geef deze dan ook nooit af!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!