Een uitvaartverzekering als je 18 bent?

Je bent jong, spreekt af met vrienden, studeert en je geniet volop van het leven. Een uitvaartverzekering is dan niet het eerste waar je aan denkt als je net 18 bent geworden. Toch is het verstandig om hier even bij stil te staan. Mocht je bijvoorbeeld zijn meeverzekerd op de uitvaartverzekering van je ouders, dan verloopt deze op je 18e.

18 en nu? Zelf afsluiten 

Als je geen uitvaartverzekering hebt, betekent dit dat de kosten van de uitvaart niet vergoed worden. Daarom is het verstandig om je hier tijdig goed voor te verzekeren. Bij Yarden kun je vanaf 18 jaar zelf je eigen uitvaartverzekering afsluiten.. Dan worden de kosten van de uitvaart vergoed tot het bedrag dat je verzekerd bent, of je kiest ervoor om een geldbedrag te laten uitkeren.

Voordelen van een uitvaartverzekering vanaf je 18e:

  • Je betaalt een lagere premie per maand omdat je jong begint
  • Bij overlijden worden de uitvaartkosten vergoed tot het maximum verzekerd bedrag, of je kierst ervoor om een geldbedrag te laten uitkeren
  • Je kunt zelf de hoogte van het bedrag bepalen waarvoor je verzekerd wilt zijn
  • De dekking geldt vanaf het moment dat de verzekering ingaat: hoe eerder hoe beter
  • Mochten je wensen in de loop der jaren veranderen, dan kan je de uitvaartverzekering elk moment aanpassen
Tip: vraag je ouders mee te betalen 

Bespreek met je ouders of zij je premie betalen totdat je zelf een inkomen hebt. Op het moment dat je de premie zelf gaat betalen, ligt het bedrag per maand veel lager dan wanneer je pas op latere leeftijd een Yarden uitvaartverzekering afsluit.

Nog geen 18?

Ben je nog geen 18? Ook dan is het al de moeite waard om een eigen premie betalende uitvaartverzekering te nemen. Als je eenmaal een eigen uitvaartverzekering hebt, dan blijft hij namelijk ook geldig als je 18 bent geworden. Wel moeten je ouders deze in dit geval voor je afsluiten, je bent namelijk nog minderjarig. Een uitvaartverzekering is direct geregeld, zodat je daarna lekker verder kunt genieten van je leven.

Uitvaartverzekering
MonutaBekijken
DelaBekijken

Wil je meer weten over de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden, kijk dan op de website van Yarden Uitvaartverzekering.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!