Na crypto hype gaan steeds meer jongeren beleggen

De cryptomarkt zit al even in een dip en dat betekent dat steeds meer jongeren kijken naar andere manieren om hun geld te laten werken. Rendement maken heet dat. Wie niks doet ziet zijn geld zelfs minder waard worden door alles wat steeds duurder wordt in winkels. Dit zal de reden zijn waardoor beleggen steeds populairder is geworden de laatste tijd. Voordat je zelf gaat starten met beleggen is het handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn en hoe het precies zit met de risico’s.

Voordelen van beleggen

Beleggen kan je laten doen door simpelweg een beleggingsrekening te openen. Je kiest dan welke inleg je wilt doen en het risico dat je wilt lopen. Daarnaast kan je tegenwoordig ook zelf aandelen kopen of verkopen via de verschillende apps die er zijn. Er zitten meer voordelen aan, namelijk:

  • Je kunt kiezen voor een kant-en-klare beleggingsoplossing
  • Kans op meer rendement dan sparen
  • In eigen beheer beleggen via een App
  • Het hoeft niet veel tijd te kosten

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die er zijn? Bekijk dan hier je beleggingsopties en open een rekening!

Beleggen
Bux Zero Bekijken
Peaks Bekijken
Nadelen en risico’s van beleggen

Beleggen kent ook zo zijn nadelen en vergeet de risico’s niet.

  • De waarde van je belegging kan schommelen
  • Aandelen kopen en verkopen kost geld (verschilt per aanbieder)
  •  Je moet vaak langere tijd beleggen om de risico’s te verlagen

Daarnaast moet je zeker weten dat beleggen ook echt bij je past. Het is vaak iets voor de langere termijn, niet om volgende week al uit te stappen met een dikke winst. Zoals je misschien gewend bent van crypto.

Beleggen met een app

Een nieuwe manier van beleggen is handelen met een app. Er zijn steeds meer aanbieders die het mogelijk maken. Voor jongeren de ideale manier om een start te maken met beleggen. Het openen van een beleggingsrekening duurt een paar minuten en is (meestal) gratis. Het is niet nodig om allerlei papierwerk in te vullen en je hoeft niet lang te wachten om geaccepteerd te worden.

Bux Zero en Peaks zijn twee voorbeelden van beleggingsapps waar veel jongeren fan van zijn. Alleen al omdat handelen bij BUX Zero bijna gratis is en je via Peaks kunt beleggen met je wisselgeld. Elke keer wanneer je een klein bedrag afrekent wordt er automatisch een percentage naar je beleggingsrekening overgemaakt. Het is een makkelijke manier om je vermogen te laten groeien. Met Bux Zero kan je zelf aan de slag met het kopen en verkopen van onder andere aandelen. Ideaal dus als je wilt leren beleggen. Beleggen doe je altijd met geld dat je kunt missen, er zitten namelijk risico’s. Je inleg kan minder waard worden.

Enthousiast? Bekijk dan eens de volgende beleggingsopties en open een rekening!

Beleggen
Bux Zero Bekijken
Peaks Bekijken
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!