Maak carrière in de bioscience

bioscience

Was je als kind al helemaal in je element wanneer je een bezoekje bracht aan Naturalis of Nemo Science Museum? Dan is werken in de bioscience misschien wel iets voor jou. Want of je nou geïnteresseerd bent in de geneesmiddeleninnovatie of milieubiologie, er is altijd werk te vinden in deze sector.

Welke studie voor bioscience?

Om te kunnen werken in de bioscience is het belangrijk dat je een studie hebt gevolgd in de juiste richting. Bioscience is een erg breed begrip en er zijn dan ook altijd veel verschillende bioscience vacatures te vinden. Veel van deze zogeheten Biological Sciences studies kan je volgen aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Het zijn zware studies die in het Engels gegeven worden. Alleen al daarom is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet naar de studies die er zijn, nog voordat je aan de slag gaat.

Welke competenties moet ik hebben voor dit werk?

Zoals gezegd zijn er genoeg bioscience vacatures te vinden. Ze zijn doorlopend op zoek naar nieuwe mensen in deze sector. Om kans te maken op een baan in de bioscience moet je een aantal competenties in huis hebben, namelijk:

  • Actuele kennis hebben op het gebied van biowetenschappen, scheikunde, farmacie en/of gelijkwaardige kennis
  • Basiskennis communicatie en een goede gesprekspartner zijn
  • Snel kunnen leren
  • Ideeën en je mening op een beknopte manier kunnen verwoorden
  • Correct en duidelijk taalgebruik, in het Nederlands en Engels
  • Goed kunnen luisteren en dit later samenvatten
  • Zelf doelen stellen en deze ook realiseren
  • Een teamspeler zijn, maar ook alleen kunnen werken

Uiteraard moet je hbo werk- en denkniveau hebben en minimaal een hbo-diploma in biowetenschappen, scheikunde, farmacie of een gelijkwaardig diploma.

Vacatures in de Life Sciences

Bioscience is een onderdeel van de Life Sciences industrie. In Leiden is er zelfs een Bio Science Park te vinden. Dit is een wetenschapspark midden in Leiden. Hier vind je verschillende bedrijven die werkzaam zijn in de Life Sciences industrie. Omdat het zo’n grote sector is zijn ze niet alleen doorlopend op zoek naar wetenschappers, maar naar veel verschillende specialisten in de Life Sciences. Denk hierbij aan vacatures in Quality Assurance, IT & Data intelligence, Supply Chain & Demand planning, Medical Affairs en Sales & Marketing. Er is dus altijd werk te vinden als specialist in de Life Sciences.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!