Jongeren vinden moeilijker een baan

De jeugdwerkloosheid schiet omhoog en herstel is nog niet in zicht, een baan vinden wordt dus steeds moeilijker. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Er zal namelijk wereldwijd zo’n 12,6% van de jongeren tussen 15 en 24 jaar oud dit jaar zonder baan zitten, dit staat in een rapport van ILO (internationale arbeidsorganisatie ILO).

Jongeren en studenten staan binnenkort letterlijk in de rij voor een baan. Dit komt doordat het aantal banen afneemt en dit komt dan weer doordat het niet goed gaat met de economie. Doordat er minder banen zijn kiezen jongeren en studenten er steeds vaker voor om met minder genoegen te nemen. Zo kiezen ze vaker voor parttime-werk of voor een baan die lager uitvalt dan hun studierichting.

Ben je zelf op zoek naar werk of een bijbaantje? Dan zijn er nog altijd genoeg opties om aan een leuke baan te komen. We helpen je graag op weg, daarom staan er wat handige tips op onze pagina ‘Bijbaan’. Om direct te starten met je zoektocht is het belangrijk om jezelf goed op de markt te zetten. Begin met het uploaden van je gegevens en je CV, dit is gratis en een goede start. Hieronder zie je een overzicht van websites waar je gratis je CV kunt uploaden. Start vandaag nog en upload gratis je CV!

VacaturesitesZoek een baan
Yobbers> Solliciteer
ikbenbeschikbaar.nl> Solliciteer
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!