Jong of student? Ga voor een jongerenzorgverzekering!

zorgverzekering

Dat wanneer je 18 jaar oud bent je verplicht een zorgverzekering moet hebben afgesloten wist je vast al. Want je had het al kunnen lezen in onze checklist voor 18-jarigen of vast al gehoord van je ouders. Een zorgverzekering uitzoeken voor als je straks 18 jaar oud bent lijkt een hele klus, maar dat valt gelukkig reuze mee. Met een beetje hulp is het zo geregeld en heb je de goedkoopste zorgverzekering die past bij al jouw eisen.

Zorgverzekering voor jongeren kiezen

Als je nog jong bent ga je als het goed is weinig naar de dokter en maak je dus bijna geen gebruik van je zorgverzekering. In veel gevallen is het dus overbodig om een dure zorgverzekering te kiezen die zaken als onbeperkt fysiotherapie en alternatieve geneeswijze vergoeden. Veel van dit soort vergoedingen zijn voor oudere mensen en voor jongeren dus overbodig. Om deze reden zijn er veel verzekeraars die zorgverzekeringen speciaal voor jongeren vanaf 18 jaar aanbieden. Dit zijn verzekeringspakketten die alleen de zorg vergoeden die voor jongeren interessant zijn. Een zorgverzekeringspakket speciaal voor jongeren bestaat dan naast het basispakket meestal uit tandartscontroles en een klein aantal fysiobehandelingen.

Met een zorgverzekering voor jongeren zorg je er dus voor dat je niet betaalt voor de zorg die je toch niet gaat gebruiken. Een zorgverzekering is al duur genoeg en met een jongerenzorgverzekering zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt. Benieuwd naar de lage premie die je als jongere kunt krijgen bij verschillende verzekeraars? Hieronder staat een overzicht van de meest gekozen jongerenzorgverzekeringen.

Meest gekozen zorgverzekering  
FBTO126,95 Bekijken
UnitedConsumers VGZ127,45Bekijken
Univé127,45Bekijken
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.
Eigen risico verhogen voor extra korting

Naast de korting die je in veel gevallen al krijgt omdat je nog jong bent kan je jouw zorgpremie ook nog eens verlagen door het eigen risico hoger te zetten. Het eigen risico bij een zorgverzekering is verplicht in Nederland en staat standaard op 385 euro. Deze kosten ben je sowieso kwijt aan de eerste zorg die je gebruikt, naast het bezoekje aan de huisarts (dit kost niks). Denk je geen zorg nodig te hebben het komende jaar? Dan kun je dus een gokje wagen door je eigen risico hoger te zetten. Dit kan tot maximaal 885 euro voor een heel jaar. Het risico is dat je dit geld dus kwijt bent als je bijvoorbeeld je gebroken been moet laten gipsen in het ziekenhuis. Toch kiezen ondanks het risico steeds meer mensen ervoor om het eigen risico van hun zorgverzekering omhoog te gooien. Het levert namelijk een mooie korting per maand op. Hieronder vind je een overzicht van de meest gekozen zorgpremies met een hoog eigen risico.

ZorgverzekeringPremieBereken je premie
ZieZo€ 83,25> Meer informatie
De Friesland Zorgverzekeraar€ 88,50> Meer informatie
Hema€ 89,00> Meer informatie
Zorg en Zekerheid€ 89,20> Meer informatie
Zilveren Kruis Studenten€ 90,15> Meer informatie
Ditzo€ 90,40> Meer informatie
Bewuzt United Consumers€ 92,95> Meer informatie
FBTO€ 94,95> Meer informatie
Besured€ 95,25> Meer informatie
Promovendum€ 95,25> Meer informatie
Prolife€ 95,95> Meer informatie
Salland€ 96,40> Meer informatie
VGZ United Consumers€ 98,95> Meer informatie
OHRA€ 99,83> Meer informatie
Nationale Nederlanden€ 102,41> Meer informatie
Zorg Direct€ 107,14> Meer informatie
ONVZ€ 114,00> Meer informatie
Dit overzicht is met zorg samengesteld. In dit overzicht vind je alle zorgpremies met een hoog eigen risico van 885,- euro per maand.

In de meeste gevallen is het dus een goed idee om te kiezen voor een jongerenzorgverzekering. Of je het risico wilt lopen met het verhogen van je eigen risico is helemaal aan jezelf, denk hier altijd goed over na. Wel is het verstandig om aan het begin van het jaar je eigen risico apart te zetten, mocht je dit bedrag toch moeten betalen aan je verzekeraar. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!