Jong en geen werk? Wees creatief, ga zelf ondernemen!

Stel je voor: jij bent de baas van je eigen bedrijf! Waarom zou je dat doen? En waarom juist nu? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Juist nu De stages, bijbanen en startersbanen liggen niet voor het oprapen. Volgens het CBR is 15% van de jongeren tussen 15-25 werkloos. Laat je daardoor niet ontmoedigen, maar wees creatief! Wist je dat jouw brein nog helemaal in ontwikkeling is? Wacht niet tot je een baan krijgt, maar ga zelf aan de slag.

Doe een brainstorm Pak een groot vel papier en schrijf alle ideeën op die je hebt. Heb je een plan om geld te verdienen met het uitlaten van de honden uit de buurt? Of wil je ervoor zorgen dat de supermarkt aan de overkant duurzamer wordt? Of wil je het schoolsysteem veranderen? Niks is te gek! Schrijf al je grote en kleine ideeën op.

Zet je idee om in een pitch Een pitch is een kort verhaaltje waarin je vertelt waarom jouw idee een goed idee is en voor wie. Waarom zitten mensen te wachten op jouw product of dienst? Ondersteun je idee met cijfers, foto’s en verhalen. Je kunt dat doen door een Powerpoint of Prezi te maken, een filmpje met vrienden te schieten of een gratis website te bouwen. Let er wel op dat iedereen dit zomaar kunnen zien. Als je zo’n goed idee hebt, wil je natuurlijk niet dat iemand anders ermee aan de haal gaat.

Zoek de crowd op: Ga netwerken Of het nu gaat om geld of kennis.. Niemand is succesvol geworden in z’n eentje. Steve Jobs zei ooit dat dát zijn werk was: een goed idee bespreken met honderden verschillende mensen en daardoor nieuwe dingen ontdekken. Vraag vrienden, familie of kennissen of ze met je mee willen denken. Misschien heb je een kennis die ooit zelf is begonnen met ondernemen of blijkt je opa ineens hele handige connecties te hebben!

Op weg geholpen worden? Wil je meer weten over ondernemen? Ben jij tussen de 18 en 27? Heb je op dit moment geen werk en zit je ook niet (meer) op school? Woon je in of rond Amsterdam? Dan kom je in aanmerking voor het Jong&Baas-traject van gemeente Amsterdam. De opleiding tot ondernemer kost je niets. Het enige dat ze van je vragen is dat je je helemaal inzet.

Lees de verhalen van andere jonge ondernemers op Edgie.nl of doe inspiratie op en bekijk het Tegenlicht-interview met jonge ondernemer Afaina!

bron: www.edgie.nl – om meer uit je geld te halen

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!