Hoe hoog is de zorgtoeslag 2022?

Ook dit jaar is de zorgtoeslag weer iets omhoog gegaan en dat is goed nieuws voor jongeren en studenten. De meeste jongeren en studenten hebben namelijk door hun lage inkomen recht op de maximale zorgtoeslag, ook in 2022. Per 1 januari 2022 is de zorgtoeslag met 7 euro per maand omhoog gegaan. En dat is wel zo eerlijk, want je zorgverzekering is ook duurder geworden.

Hoeveel zorgtoeslag kan ik krijgen in 2022?

In 2022 kan je maximaal 111 euro aan zorgtoeslag per maand krijgen. Zorgtoeslag ontvang je niet automatisch, dit moet je aanvragen bij de Belastingdienst. Of je recht hebt op zorgtoeslag hangt voor het grootste gedeelte af van je inkomen. De meeste studenten verdienen niet zo heel veel en hebben hierdoor recht op het maximale bedrag. Wie niet meer dan 22.000 euro verdient in 2022 heeft recht op 111 euro per maand. Met elke euro die je meer verdient neemt het bedrag dat je per maand kunt krijgen af. Laat je zorgtoeslag niet liggen en vraag het vandaag nog aan.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Wie voldoet aan alle voorwaarden voor zorgtoeslag kan deze aanvragen bij de Belastingdienst. In 2022 mag je inkomen niet hoger zijn dan 31.998 euro, je niet teveel spaargeld (120.020 euro) hebben en moet je 18 jaar of ouder zijn. Het aanvragen van zorgtoeslag doe je eenvoudig via de website van de Belastingdienst, toeslagen.nl.

Wie al zorgtoeslag ontvangt hoeft dit niet opnieuw aan te vragen voor 2022. Verandert er iets in je leven? Kom dan in actie en geef het door aan de Belastingdienst.

Kom in actie als er iets verandert in je situatie!

Het kan zijn dat er iets verandert in je situatie. Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doorgeeft aan de Belastingdienst, omdat het invloed kan hebben op je zorgtoeslag. Ga je verhuizen, meer verdienen, samenwonen of krijg je een kind? Laat dit dan weten via toeslagen.nl. Zo voorkom je een eventuele schuld bij de Belastingdienst. Want teveel ontvangen zorgtoeslag moet je altijd terugbetalen!

Kom je er niet uit of heb je vragen over je zorgtoeslag? Neem dan contact op met de Belastingdienst. Benieuwd wanneer de zorgtoeslag wordt uitbetaald in 2022? Check hier alle betaaldata zorgtoeslag 2022.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!