Bespaar jezelf een hoge telefoonrekening #TIPS

Schulden bij een mobiele provider, het komt steeds vaker voor bij jongeren. Een echte afrader want met een betaalachterstand kan het zomaar gebeuren dat je last krijgt van deurwaarders en incassobureaus. Daarnaast kom je zonder pardon op een zwarte lijst te staan en dat kan er voor zorgen dat je tot op latere leeftijd geen abonnementen meer kunt afsluiten. Je bent dan namelijk een wanbetaler..

Om je telefoonrekening laag te houden en te voorkomen dat je een wanbetaler wordt hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. WhatsApp er op los! Voordat je iemand belt moet je jezelf eens afvragen of bellen wel echt nodig is. Soms is het sturen van een WhatsApp voldoende om aan je antwoord te komen. Het kost je niks en bespaart dus een hoop.

2. Gebruik de alternatieven van bellen Heb je een internet bundel? Maak dan gebruik van de alternatieven van bellen, zoals Skype, Google Hangout of Facetime. De ideale manier om je vrienden gratis binnen je abonnement te bereiken.

3. Bel geen 0900 nummer! Moet je ergens een klantenservice bereiken? Bel dan nooit hun 0900 nummer er zijn namelijk alternatieven. Via 0900nummerinfo.nl check je de gratis nummers naar alle klantenservices. Het voordeel is dat je dan geen extra kosten krijgt, naast het gebruik van je mobiele telefoon.

4. Begin niet aan bel- of smsdiensten Wil je echt weten wat de dag van morgen je brengt? Check het dan zelf even op internet, want wat er in “de sterren staat” of één van de duizenden andere smsdiensten slaan helemaal nergens op. Ze kosten alleen maar geld en geven informatie die ze zelf van internet halen. Dus wil je weten wat je auto, huis of brommer waard is? Google het dan gewoon even.

5. Houd je belstatus in de gaten! Vrijwel bij alle mobiele providers kun je via hun App of website je belstatus checken. Zo kun je in de gaten houden dat je niet boven je abonnement uitkomt. Bel je structureel buiten je bundel dan kun je overwegen om je abonnement te verhogen, want bellen buiten je bundel is vaak duurder en dus zonde van je geld.

6. Ga voor prepaid, zo voorkom je hoge rekeningen!

Per minuut: €0,10
Per sms: €0,10
Per minuut: €0,10
Per sms: €0,10
Per minuut: €0,15
Per sms: €0,15
Simkaart kost €5,-
inclusief €7,50 beltegoed!
Simkaart kost €5,-
inclusief €10,- beltegoed!
Simkaart kost €7,50
inclusief €10,- beltegoed!
BESTEL SIM
BESTEL SIM
BESTEL SIM
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!