5 praktische en 5 sfeervolle ideeën voor je studentenkamer

Eindelijk, het is zover. Aan die lange en vermoeiende zoektocht naar een studentenkamer is een einde gekomen. Je bent vanaf nu de trotste eigenaar van je eigen stekkie. Maar dan stuit je op het volgende probleem: hoe richt je dat kleine kamertje zo goed mogelijk in? Je wilt er natuurlijk je eigen identiteit aan geven, maar het moet ook praktisch zijn. Daarom komen wij met 5 tips om je (studenten)kamer zo slim mogelijk in te richten, én met 5 tips om voor een sfeervolle look te zorgen.

Styling tips Ten eerste is het een goed idee om een vloerkleed te kopen. Een vloerkleed zorgt voor sfeer en breekt een kale ruimte gemakkelijk op. Daarnaast is het heerlijk warm aan je voeten en zijn ze er in allerlei soorten en maten. Denk aan hoogpolige of laagpolige vloerkleden, ronde of langwerpige, gehaakte of dierenkleedjes. Ten tweede zorgen bloemen en planten voor leven in huis. De kleuren en de geuren zullen je letterlijk en figuurlijk doen opbloeien. Als je van jezelf weet dat je ze niet goed verzorgt, kies dan voor een nepplant. Geloof me, het werkt echt.

Een derde tip is om een waszak in plaats van een wasmand te gebruiken. Oogt veel gezelliger en kost ook nog eens minder ruimte. Daarnaast raden wij je aan om kaarsen neer te zetten. De warmte van een kaars zorgt voor een knus en huiselijk gevoel. Zelfs wanneer je ze niet aansteekt staat het leuk. Het vijfde en laatste styling idee is waarschijnlijk de minst bekende: verf je plafond. Als je graag een kleur op de muren aanbrengt maar slechts een klein kamertje hebt, is het verstandig om je plafond te verven. Zo creëer je toch de sfeer die je wilde, zonder dat de muren op je afkomen.

Praktische tips Een wat meer praktische tip is om een moodboard te maken voordat je je studentenkamer in gaat richten. Zo houd je eenvoudig het overzicht en kun je mixen en matchen om te zien wat bij elkaar past. Bespaart je een hoop frustratie en miskopen. Ten tweede is het een goed idee om voldoende opbergers aan te schaffen. Door bijvoorbeeld een doos of lade onder je bed te schuiven maak je niet alleen optimaal gebruik van de ruimte, maar oogt je kamer in een handomdraai een stuk opgeruimder.

Een spiegel zorgt ervoor dat je kamer groter oogt. Ideaal voor ieniemienie studentenkamertjes, en je hebt er toch een nodig! Maak daarnaast bij gebrek aan ruimte niet alleen gebruik van de oppervlakte van je kamer, maar ook van de hoogte. Zo kun je onder een hoogslaper een bureau of zithoekje maken en zorgen plankjes aan de muur voor extra mogelijkheden. Onze laatste tip is om een balkonsetje als eettafel te gebruiken. Balkonsetjes zijn vaak niet alleen kleiner en goedkoper, maar ook eenvoudig in te klappen en op te bergen. Handig als je veel vrienden over de vloer krijgt!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!