Studentenkamers steeds duurder!

Op kamers gaan wordt steeds duurder. Wist je dat de huur van een gemiddelde studentenkamer in 2012 rond de €425,- per maand lag? Dat is 10% duurder dan in 2011, gemiddeld komt dat neer op een stijging van €36,- per maand. Dat blijkt uit onderzoek van Kamernet.nl, waar ongeveer 70% van alle Nederlandse studentenkamers wordt aangeboden.

Wel steeg naast de prijs van een gemiddelde studentenkamer ook de oppervlakte en het aantal aangeboden studentenkamers mee. De ruim 130.000 aangeboden studentenkamers waren afgelopen jaar ongeveer 14% groter dan in 2011. De grootste kamers worden aangeboden in Den Haag, studenten hebben daar bijna 30 vierkante meter tot hun beschikking. Het grootste aanbod is te vinden in Utrecht met bijna 16.000 kamers, gevolgd door Amsterdam en Groningen.

De Landelijke Studentenvakbond (LSVB) heeft laten weten dat ze het zorgelijk vindt dat de huur weer gestegen is. ‘Studenten zijn straks met het leenstelsel hun basisbeurs en hun studentenreisproduct kwijt en dan kost een kamer ook nog eens meer!’

Ondanks het ruimere aanbod blijft het verstandig om vanaf het moment dat je 18 jaar oud bent jezelf in te schrijven op verschillende kamerwebsites, je vindt hieronder een overzicht. Het aanmelden bij deze kamerwebsites kost je niks en verplicht je tot niks!

Kamersites en woningplatforms
HuurzoneSchrijf je in
Direct WonenSchrijf je in
KamernetSchrijf je in
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!