Studenten kunnen ruim 100 euro besparen op hun zorgverzekering in 2018!

Blijven zitten waar je zit klinkt heel veilig, maar is het wel zo handig als het gaat om je zorgverzekering? Wij denken van niet en ook uit onderzoek van de Volkskrant blijkt maar weer dat je flink kunt besparen op je zorgverzekering wanneer je overstapt. Overstappen is helemaal niet zo lastig als het klinkt, want je nieuwe zorgverzekeraar zegt bijvoorbeeld je oude zorgverzekering voor je op. Wel zo relaxt.

Helaas, op dit moment kun je niet (meer) overstappen van zorgverzekering. Dit kan namelijk alleen tussen 19 november en 31 december. Ben je bijna of net 18 jaar oud geworden? Dan kun je het hele jaar door gewoon een eigen zorgverzekering afsluiten!

Wat je wel kunt doen is je aanmelden voor ons Zorg Alarm dan laten wij je weten wanneer je weer kunt overstappen!

Kies voor een zorgverzekering die bij je past

Veel studenten zijn nog altijd verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar als hun ouders. Dit is onverstandig, want in de meeste gevallen past de verzekering van je ouders niet bij jouw jonge levensstijl en behoeftes. Het is dan ook verstandig om ieder jaar opnieuw te kijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past. Alleen al omdat zorgverzekeraars hun pakketten en voorwaarden ieder jaar opnieuw aanpassen. In de meeste gevallen is je huidige zorgverzekering dus niet de ideale voor volgend jaar.

Een geschikte zorgverzekering vinden hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en een ingewikkelde vergelijktool heb je niet nodig. We helpen je graag op weg. Hieronder vind je een overzicht van de zorgverzekeringen voor 2018. Deze hebben we voor je gerankt op de prijs van de basiszorgverzekering met een standaard eigen risico van 385 euro.

Dit zijn ze, de zorgpremies voor 2018

ZorgverzekeringPremieInformatie
De Friesland Zorgverzekeraar€ 103,95BEREKEN JE PREMIE
VGZ United Consumers€ 104,58BEREKEN JE PREMIE
FBTO€ 105,50BEREKEN JE PREMIE
Zilveren Kruis€ 105,95BEREKEN JE PREMIE
Besured€ 107,25BEREKEN JE PREMIE
Promovendum€ 107,50BEREKEN JE PREMIE
OHRA€ 107,95BEREKEN JE PREMIE
Zorg Direct€ 113,50BEREKEN JE PREMIE
ONVZ€ 118,34BEREKEN JE PREMIE
Delta Lloyd€ 119,58BEREKEN JE PREMIE
Dit overzicht is met zorg samengesteld. Bij de getoonde zorgpremie is er vanuit gegaan dat er gekozen wordt voor een standaard eigen risico van € 385,-. Een hoger eigen risico betekend een lagere zorgpremie.

Een overstap maken kost je in tijd niet meer dan 30 minuten en levert je gemiddeld een besparing op van ruim 100 euro in 2018! Snel verdiend dus. Let er wel op dat de goedkoopste zorgverzekering niet altijd automatisch het beste bij je past. Klik een aantal zorgverzekeraars aan, bereken je premie en maak een keuze. Overstappen op een nieuwe zorgverzekering is dus helemaal niet zo lastig.

Overstappen op een goedkopere zorgverzekering kan nog tot 31 december, wacht dus niet te lang!