Pas op met het verhogen van je eigen risico!

Het zorgseizoen is weer begonnen en zoals ieder jaar word je weer lastig gevallen door allerlei zorgverzekeraars en vergelijkers. Iedereen wil de goedkoopste zorgverzekering kunnen aanbieden, om zoveel mogelijk nieuwe klanten te binden. Dit jaar zien we alleen helaas steeds vaker op studentensites een “standaard” prijs staan met een verhoogd vrijwillig eigen risico. Verschillende websites gaan er dus vanuit dat jij als student ervoor kiest en/of beter uit bent met een verhoogd eigen risico. Maar is het wel verstandig om als student zijnde je eigen risico omhoog te gooien?

Het verplichte eigen risico is o.a. bedacht om ervoor te zorgen dat je niet al te vaak (soms onnodig) naar een dokter gaat. Want een bezoekje brengen aan een dokter in het ziekenhuis kost je verzekeraars namelijk een hoop geld. Sinds 2008 is er een verplicht eigen risico bij alle zorgverzekeringen. In 2017 staat het verplichte eigen risico op € 385,- en dat is voor veel studenten al een hoop geld. Nu kun je er voor kiezen om je verplichte eigen risico van € 385,- te verhogen met een vrijwillig eigen risico, tot € 885,-. Het voordeel van het verhogen van je eigen risico is dat je per maand minder geld kwijt bent aan je zorgpremie en dat is voor veel studenten aantrekkelijk. Maar wat als je het in 2016 voor elkaar krijgt om van je fiets te vallen en je arm te breken? Dan ben je verplicht om je vrijwillig eigen risico te betalen, die je misschien wel verhoogd hebt tot € 885,-.

Eigen risico verhogen? Denk er goed over na..

Nog voordat je jouw eigen risico vrijwillig omhoog gooit, om te kunnen profiteren van een laag maandbedrag, is het dus verstandig om hier goed over na te denken. Want een ongeluk zit in een klein hoekje en ben je nu je dit weet wel bereid om het risico te nemen? Let er daarnaast ook altijd goed op wanneer andere studentensites stunten met goedkope zorgpremies onder de € 95,- per maand, vaak zit je dan vast aan een verhoogd “vrijwillig” eigen risico van maar liefst € 885,-. In al onze overzichten met zorgverzekeringen voor 2016 laten we je enkel de prijzen zien met een standaard eigen risico, wel zo eerlijk.

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.18ennu.nl/benieuwd-naar-zorgpremies-2017/” icon=”” target=”false”]Overzicht zorgverzekering 2017[/button]

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!