Nog voordat je verzekeringen afsluit..

Verzekeringen, vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Of het nou is wanneer je 18 jaar oud wordt en verplicht een zorgverzekering moet hebben of wanneer je op kamers gaat en moet zorgen voor een inboedelverzekering. Jezelf en je spullen goed verzekeren kan soms een duur geintje zijn. Met deze tips kan iedereen flink wat geld besparen op zijn verzekeringen.

1. Zorg dat je verzekering nuttig is. Er zijn tegenwoordig een hoop verzekeringen te krijgen, maar lang niet allemaal even nuttig. Als student zijnde wil je natuurlijk zoveel mogelijk verzekeren tegen een zo’n laag mogelijk bedrag. Zorg er dan ook voor dat je jezelf niet dubbel verzekerd.

2. Kies voor een compleet studentenpakket. De meeste verzekeraars hebben een studentenpakket, hiermee ben je vaak goedkoper uit. Met een studentenpakket verzeker je je namelijk alleen voor dingen die je als student belangrijk vindt.

3. Toch liever geen studentenpakket? Ga je toch voor losse verzekeringen? Kies ook dan voor een studentenoptie. Iedere verzekeraar heeft wel wat studentenopties, deze zijn meestal goedkoper dan de standaard verzekeringen.

4. Zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Veel verzekeringen overlappen elkaar voor een gedeelte, check daarom altijd goed of je niet dubbel verzekerd bent. Een inboedelverzekering dekt (in de meeste gevallen) bijvoorbeeld ook je gadgets buitenshuis. Hierdoor is het apart verzekeren van je gadgets meestal overbodig. 

5. Vergelijk ieder jaar opnieuw je zorgverzekering! Alleen in de maanden november en december kun je weer overstappen van zorgverzekering. Dat is in de meeste gevallen de moeite waard en bespaart een paar euro per maand. Dit komt doordat ieder jaar de spelregels van zorgverzekeraars veranderen, hierdoor past je zorgverzekering meestal niet meer bij je situatie. Vergelijk daarom altijd in de maand november en/of december je oude zorgverzekering en check of je kunt besparen.

Op de hoogte blijven van wanneer je kunt overstappen op een goedkopere zorgverzekering? Meld je dan aan voor ons Zorg Alarm! Dan sturen wij je een berichtje als het zover is.

Op het moment kun je niet meer overstappen, eind 2017 weer. We houden je graag op de hoogte. Meld je aan voor Zorg Alarm!

Meld je hier aan voor Zorg Alarm!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!