Maximale zorgtoeslag in 2017

Goed nieuws voor jongeren en studenten die maximale zorgtoeslag krijgen, want de zorgtoeslag is omhoog gegaan! De maximale zorgtoeslag voor 2017 is namelijk met € 5,- per maand omhoog gegaan, van € 83,- (in 2016) naar € 88,- per maand nu. Om recht te hebben op de maximale zorgtoeslag moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Éen daarvan is dat je in heel 2017 niet meer dan € 20.000,- mag gaan verdienen. De meeste studenten komen daar niet eens bij in de buurt en profiteren dus van de verhoging van de maximale zorgtoeslag.

Verandert er iets in je situatie? Laat het even weten..

Toch zijn er ook een aantal regels voor het ontvangen van zorgtoeslag in 2017. Zo mag onder andere je inkomen niet hoger zijn dan € 27.857,- wanneer je alleen bent en € 35.116,- als je samenwoont en werkt. Verandert er iets in je situatie, omdat je bijvoorbeeld gaat samenwonen? Geef dit dan op tijd door aan de belastingdienst. Het kan namelijk invloed hebben op de hoogte van je zorgtoeslag en andere toeslagen. Het doorgeven van veranderingen in je situatie doe je door in te loggen met je DigiD op de website toeslagen.nl van de belastingdienst.

Hulp bij het aanvragen van zorgtoeslag?

Zorgtoeslag aanvragen in 2017 kun je nog altijd op dezelfde manieren doen als in 2016. Het aanvragen van zorgtoeslag kun je zelf doen via de website van de belastingdienst of met een beetje hulp van zorgtoeslag.nl. Het zelfstandig aanvragen van zorgtoeslag kost je niks, voor het beetje hulp bij de aanvraag vraagt zorgtoeslag.nl een kleine vergoeding.