Jongeren maken geen kans op woningmarkt

Volgens onderzoek van het ING Economisch Bureau profiteren jongeren nog altijd niet van de aantrekkende woningmarkt. Sinds 2013 worden er over het algemeen meer woningen gekocht, behalve door jongen tot 25 jaar. Waarschijnlijk komt dit door de strenge eisen die er zijn voor het krijgen van een hypotheek. Zo moet je bijvoorbeeld tegenwoordig meer eigen geld inleggen bij het kopen van een huis, dit is voor veel jongeren niet te doen. Wil je anno 2016 een huis kopen moet je flink gespaard hebben, gemiddeld zo’n 15.000 euro. Hierdoor kiezen steeds meer jongeren ervoor om eerst wat te gaan huren of wat langer thuis te blijven wonen.

Sparen en toch uit huis?

Het is natuurlijk een optie om uit huis te gaan en toch te sparen. Zo kun je er voor kiezen om op zoek te gaan naar een goedkope woning, door bijvoorbeeld in een studentenhuis of antikraak te gaan wonen. Het is er vaak wat minder luxe als thuis, maar zeker te doen. Daarnaast is het wonen in een studentenhuis of antikraak goedkoper dan een sociale- of vrije sector huurwoning. Hierdoor heb je nog wat financiële ruimte om te gaan sparen.

Het snel vinden van een goedkope studentenwoning is niet zo heel lastig. Je kunt je tegenwoordig al simpel en snel online aanmelden bij verschillende kamersites. Zo blijf je op de hoogte van de studentenkamers en woningen die op de markt komen en kun je snel reageren als je eenmaal uit huis wilt. Soms is het zelfs gunstiger om jezelf ver van tevoren al in te schrijven op verschillende kamersites. Het aanmelden bij de kamersites die wij voor je hebben geselecteerd kost je niks en verplicht je tot niks. Wel zo eerlijk!

Kamersites en woningplatforms
HuurzoneSchrijf je in
Direct WonenSchrijf je in
KamernetSchrijf je in
Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!