Geldcoach Edgie over besparen op je zorgverzekering

“Ik kreeg deze week een overzicht van mijn zorgverzekering in de bus. Ik ben op zich tevreden met mijn verzekering. Maar ik woon sinds een paar maanden op mezelf en wil wel wat geld besparen. Ik zag veel reclame op tv over overstappen. Scheelt dat nou echt zoveel?” Dat vraagt Justin (20) aan de Geldcoach van Edgie.

Er valt voor iedereen weer genoeg te besparen. In november maken alle zorgverzekeraars hun premies voor het aankomende jaar weer bekend, hier ontvangt iedereen bericht over. Lees deze brief goed door, omdat er in terug te lezen is wat er gaat veranderen. Verzekeraars veranderen niet alleen hun premies maar ook hun voorwaarden. Hierdoor komt het vaak voor dat je zorgverzekering niet helemaal meer bij je situatie past. In de meeste gevallen wordt de hoogte van een vergoeding gewijzigd, bijvoorbeeld de tandartsvergoeding van 100% naar 75%. Handig om te weten, want dat betekent dat je moet gaan betalen bij je eerstvolgende tandartsbezoek.

Heb jij je premievoorstel voor 2014 binnen? Dan is het verstandig om eens wat verzekeringen te vergelijken. Zeker dit jaar ben je in de meeste gevallen bij een andere zorgverzekering goedkoper uit, met dezelfde voorwaarden. Er valt veel te kiezen voor 2014. Veel verzekeraars bieden dit jaar budgetzorgverzekeringen aan. Met een budgetzorgverzekeringen heb je niet altijd de vrije keuze in welk ziekenhuis je behandeld wilt worden of door welke fysio. Het voordeel is wel dat je premie hierdoor een stuk lager uitvalt. Voor veel jongeren en studenten die weinig tot geen gebruikmaken van hun zorgverzekering is een budgetzorgverzekeringen het overwegen waard.

Op het gebied van aanvullende verzekeringen valt er ook het één en ander te besparen. Verzeker jezelf niet onder, denk eerst goed na of je alles binnen je aanvullende verzekering wel echt nodig denkt te hebben. Zo is bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering met een vergoeding van € 250,- voor de meeste jongeren en studenten meer dan genoeg. Zorgverzekeringen met elkaar vergelijken kost je niks, het kan je alleen een besparing opleveren. Bij ons vergelijk je onafhankelijk alle zorgverzekeringen met elkaar, we hebben dan ook geen banden/contracten met verzekeraars. Wel zo eerlijk!

[button color=”orange” size=”medium” link=”https://www.18ennu.nl/zorgverzekering-vergelijken/” ]Zorgverzekering vergelijken[/button]

Geldcoach op Funx We beantwoorden jouw Geldcoachvragen niet alleen online maar ook op radiozender FunX! Luister elke zondag tussen 17.00 en 19.00 uur naar radioshow Hi5 en hoor hoe jij meer uit je geld kunt halen. Heb je de uitzending gemist? Luister ‘m dan hieronder terug.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!