18 worden in Den Haag

Wonen, studeren en 18 jaar worden in Den Haag is voor sommigen een hele onderneming. Juist daarom hebben wij een overzicht gemaakt voor jongeren en studenten in Den Haag en omstreken. Want waar kan je terecht voor hulp bij schulden of als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement? Voor antwoorden en hulp kan je als jongere terecht bij verschillende instanties in en rondom Den Haag.

Checklist voor 18-jarigen Hagenaars en Hagenezen

Als je binnenkort 18 jaar wordt dan komt er als jongvolwassene in Den Haag een hoop op je af. Zo mag je ineens van alles, maar moet je ook een aantal zaken geregeld hebben. Want als je eenmaal 18 jaar oud bent ben je officieel volwassen en daar horen nou eenmaal verantwoordelijkheden bij. Zo mag je als je 18 jaar bent voor het eerst stemmen, meer werken en abonnementen afsluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Check hiervoor de checklist 18-jarigen die we online hebben staan of download gratis het informatiepakket 18-jarigen.

Jongerenorganisaties in Den Haag

De een vindt het prettig om een jongerencentrum binnen te lopen, de ander kiest er voor om contact te zoeken via social media. Er zijn in Den Haag verschillende plekken waar je terecht kunt met hulpvragen, namelijk:

Jongerenorganisaties Den Haag
Jeugd Interventie Team
JIP Den Haag
Click Jongeren
YOUZ
Kamersites en woningplatforms

Ben je op zoek naar een kamer, appartement of eerste huurhuisje? Hieronder vind je het meest complete overzicht van kamersites en woningplatforms voor regio Haaglanden.

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Studeren in Den Haag

Den Haag noemen ze niet voor niets de hofstad van Nederland. In Den Haag vind je namelijk verschillende paleizen en vele gezellige hofjes. Daarnaast is Den Haag natuurlijk ook het hart van de Nederlandse politiek. Genoeg te zien dus, maar Den Haag is ook een prima stad om te wonen en te studeren. Ruim 27.000 studenten wonen in Den Haag en in totaal 31.200 studenten studeren er. Net als bij veel andere grote steden is het vinden van een studentenkamer in de hofstad erg lastig. Ben je van plan om te gaan studeren in Den Haag? Dan is het belangrijk dat je niet te lang wacht met het inschrijven bij verschillende kamersites en woningplatforms. Handig om te weten is dat het openbaar vervoer in en rondom Den Haag erg goed is. Hierdoor kan je er voor kiezen om te studeren in Den Haag en te gaan wonen in een omliggende gemeente.

Scheveningen is voor de meeste Haagse studenten de ideale plek om even lekker uit te waaien en wat te gaan drinken in één van de vele strandtenten.

Universiteiten en hogescholen in Den Haag
  • Hogeschool der Kunsten Den Haag
  • Hogeschool The Hague
  • Haagse Hogeschool
  • Hogeschool Driestar educatief
  • Hogeschool Inholland

Heb je een tip of aanvulling voor deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!