Bespaartips voor in en rondom je studentenkamer

Geld besparen als student kan op veel verschillende manieren. Door bijvoorbeeld minder uit te gaan met vrienden of wat vaker bij iemand te gaan eten. Dit zijn meest gebruikte bespaartips onder studenten. Maar wist je dat je ook geld kunt besparen in en rondom je studentenkamer? Met deze eenvoudige tips bespaar je al snel wat geld dat je vast beter kunt besteden.

Koop tweedehands

Moet je nog je studentenkamer inrichten? Kies dan voor tweedehandsmeubels. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam. Zo zorg je voor je portemonnee en het milieu. Twee vliegen in één klap! Ook studieboeken kan je tegenwoordig eenvoudig tweedehands bestellen via internet. Hiermee bespaar je al snel een hoop geld. Met dat geld kan je jouw studentenkamer bijvoorbeeld voorzien van tochtstrips.

Tochtstrips en gordijnen

Een studentenhuis is vaak oud en zit vol gaten en kieren waar tocht doorkomt. Een kier onder de deur of het raam kan je eenvoudig dichten met een tochtstrip, deze zijn te koop bij de bouwmarkt. Daarnaast zijn de kozijnen van je studentenkamer waarschijnlijk voorzien van enkelglas. Dit is dun glas dat veel kou doorlaat. Kou van de ramen kan je eenvoudig tegengaan met dikke gordijnen. Gordijnen hebben een isolerende werking en helpen dus tegen tocht in je kamer.

Slimme thermostaat

Met een slimme kamerthermostaat kan je flink besparen op het verbruik van gas en elektriciteit in je studentenkamer. Zo zijn de meeste slimme thermostaten tegenwoordig voorzien van geofencing, dit zorgt ervoor dat je verwarming uit gaat als je niet thuis bent. Hangt de thermostaat centraal in jullie studentenhuis? Overleg dan met je huisgenoten voordat je een nieuwe thermostaat aanschaft of regel het met de huisbaas. Tijdens een gezamenlijke maaltijd is het ideale moment om zoiets te bespreken met je huisgenoten.

Kook samen met huisgenoten

Door voor meer mensen tegelijk te koken ben je automatisch (per persoon) goedkoper uit. Alleen voor jezelf koken is namelijk altijd duurder. Daarnaast is het gezellig om samen te eten met je huisgenoten en heb je tijd om van alles te bespreken. Spreek wel even van tevoren af wat het budget per persoon is en hoe jullie de betaling regelen. Woon je met een grote groep? Spreek dan bijvoorbeeld af dat iedereen een eigen avond voor het avondeten zorgt. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je gevarieerd eet.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!