Alcohol onder de 18 strafbaar!

Heel vervelend voor jongeren onder de 18, maar er komt een nieuwe mijlpaal voor 18-jarigen bij. Het kopen en/of in het bezit hebben van alcohol onder de 18 wordt strafbaar sinds 1 januari 2014. Dit is een van de kabinetsplannen voor het aankomende jaar.

In het bezit zijn van alcohol voor jongeren onder de 16 was al een tijdje (sinds januari 2013) strafbaar. word je betrapt met alcohol in je bezit en ben je niet ouder dan 16 jaar dan kreeg je al een boete van €45,-.  Per 1 januari 2014 is het kopen van alcohol voor jongeren onder 18 jaar dus ook niet meer mogelijk. Verkopen horecagelegenheden of supermarkten toch alcohol aan jongeren onder de 18 jaar, dan kunnen ze op een flinke boete rekenen. Grootste reden achter de wetswijziging is dat steeds meer jongeren een alcoholprobleem hebben, daarnaast kan teveel alcohol schadelijk zijn!

Het is vooral een grote domper voor jongeren die nu net of binnenkort 16 jaar oud worden, omdat zij tot eind december nog legaal een biertje mogen kopen. Sinds 1 januari 2014 zit dat er niet meer in, helaas.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!