Ook de e-sigaret krijgt een leeftijdsgrens!

Na alcohol en de sigaret is nu ook de e-sigaret alleen nog maar voor 18-plussers weggelegd. Uit onderzoek van het RIVM blijkt namelijk dat de e-sigaret op langere termijn de kans op hartkloppingen en kanker vergoot. Vandaar dat ook de leeftijdsgrens voor het kopen en roken van een e-sigaret naar 18 jaar gaat. 

E-sigaret wat? Een e-sigaret is een elektronische sigaret die bestaat uit een wegwerpcartridge en een oplaadbare batterij. De navullingen zijn zowel met als zonder nicotine te koop en erg populair onder jongeren. Daarnaast wordt de e-sigaret ook vaak gebruikt door mensen die willen stoppen met roken, omdat de e-sigaret minder nicotine af zou geven en minder schadelijk zou zijn.

De Voedsel- en Warenautoriteit concludeert uit het onderzoek dat de e-sigaret zo onveilig is dat consumenten ze niet langdurig en structureel zouden moeten gebruiken:

“Inhalatie hiervan kan leiden tot irritatie en schade aan de luchtwegen, hartkloppingen en een verhoogde kans op kanker. Vooral zware gebruikers hebben een grote kans op problemen met hun luchtwegen.” 

Staatssecretaris (van Volksgezondheid) Martin van Rijn is het hier volkomen mee eens en gaat de tabakswet aanpassen. Dikke pech dus voor de gebruikers van de populaire e-sigaret. Ben je zelf onder de 18 jaar en gebruik je de e-sigaret? Laat ons weten wat je vindt!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!