18 worden in Groningen

Wonen, studeren en 18 jaar worden in Groningen is voor sommigen een hele onderneming. Juist daarom hebben wij een overzicht gemaakt voor jongeren en studenten in Groningen en omstreken. Want waar kan je terecht voor hulp bij schulden of als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement? Voor antwoorden en hulp kan je als jongere terecht bij verschillende instanties in en rondom Groningen.

Checklist voor 18-jarigen Groningers en Stadjers

Als je binnenkort 18 jaar wordt dan komt er als jongvolwassene in Groningen een hoop op je af. Zo mag je ineens van alles, maar moet je ook een aantal zaken geregeld hebben. Want als je eenmaal 18 jaar oud bent ben je officieel volwassen en daar horen nou eenmaal verantwoordelijkheden bij. Zo mag je als je 18 jaar bent voor het eerst stemmen, meer werken en abonnementen afsluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Check hiervoor de checklist 18-jarigen die we online hebben staan of download gratis het informatiepakket 18-jarigen.

Jongerenorganisaties in Groningen

De een vindt het prettig om een jongerencentrum binnen te lopen, de ander kiest er voor om contact te zoeken via social media. Er zijn in Groningen verschillende plekken waar je terecht kunt met hulpvragen, namelijk:

Jongerenorganisaties Groningen
Jimmy's 050
Het Kopland
La Hacienda
ZVJG
Kamersites en woningplatforms

Ben je op zoek naar een kamer, appartement of eerste huurhuisje? Hieronder vind je het meest complete overzicht van kamersites en woningplatforms voor regio Groningen.

Kamersites en woningplatforms
HuurzoneSchrijf je in
Direct WonenSchrijf je in
KamernetSchrijf je in
Studeren in Groningen

Groningen is nog altijd de populairste studentenstad van Nederland. Het is zelfs zo dat 1 op de 4 inwoners van de stad Groningen student is. De stad is dan ook compleet ingericht op studenten. Je vindt er veel cafés, gezellige restaurants en een bruisend nachtleven. Ideaal voor studenten die meer willen dan alleen studeren.

Groningen telt ruim 50.000 studenten, waarvan er 39.000 wonen in de stad. Het klinkt gezellig met zoveel studenten in één stad wonen, maar het heeft ook zijn keerzijde. Een studentenkamer vinden is erg lastig in Groningen. Heb je plannen om te gaan studeren in Groningen zorg er dan voor dat je jezelf op tijd inschrijft bij verschillende kamersites en woningplatform!

Universiteiten en hogescholen in Groningen
  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Hanzehogeschool Groningen
  • NHL Stenden Hogeschool

Heb je een tip of aanvulling voor deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!