Eindejaarstips om geld te besparen

Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en zitten we in 2022. Maar voordat je kunt gaan beginnen aan al je goede voornemens hebben wij een aantal eindejaarstips voor je klaar staan om 2022 in ieder geval voordeliger te gaan beginnen. Want op de valreep van 2021 valt er nog heel veel te besparen.

  1. Neem je pinpas niet mee op zak, laat hem thuis en neem wat contant geld mee. Alleen dan kan je niet meer geld uitgeven dan je hebt.
  2. Pin geen grote bedragen. Wanneer je contant betaalt geef je het minder snel uit.
  3. Verstop wat geld, als je dit dan later vergeten bent en het weer terugvindt heb je een leuke meevaller!
  4. Reken eens uit hoeveel je moet werken voordat je het aankoopbedrag terug verdiend hebt.
  5. Wil je een deel van je geld niet uitgeven open dan een spaarrekening en ze het weg als je het nog hebt. Hoe je een spaarrekening moet openen lees je hier.
De belangrijkste bespaartips voor het einde van 2021 zijn..

Ieder jaar tussen 12 november en 31 december kan iedereen overstappen op een andere zorgverzekering. Omdat er ieder jaar veel verandert binnen het pakket wat je nu hebt betaal je waarschijnlijk veel te veel in 2022 voor de zorg die je helemaal niet gaat gebruiken. Ook is het veel voordeliger als je niet meer verzekert bent via je ouders, maar je eigen zorgverzekering kiest. Want als student kan je profiteren van studentenkorting. Let op: na 31 december kan je niet meer overstappen, dus regel je zorgverzekering voor 2022 vandaag nog!

Lees hier snel verder als je ook wilt besparen op je zorgverzekering in 2022!

Shop al je kerstinkopen online, dit is meestal voordeliger!

Uit onderzoek is gebleken dat online shoppen veel goedkoper is dan kopen in de winkel. Dit komt omdat je online makkelijk en snel producten kunt vergelijken bij verschillende webshops. Koop je kerstcadeaus daarom dit jaar allemaal online. Ben je van plan om je kerstcadeaus te kopen bij een webshop die je nog niet kent? Google de webshop dan eerst even, zoek naar ervaringen of reviews. Zo weet je zeker dat je kerstcadeaus aankomen.

Heb je zelf een goede eindejaarstip? Laat hem achter op onze Facebookpagina!

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!