Bijverdiengrens 2013

Let op, het is al 2014.. Check dan hier de bijverdiengrens 2014!

Ieder jaar verandert er weer van alles, zo ook de bijverdiengrens. De bijverdiengrens staat dit jaar op €13.530,90. Maar wat houdt het nou precies in een bijverdiengrens en wat als je meer verdient dan de bijverdiengrens?

De bijverdiengrens is een grens voor jongeren die studiefinanciering ontvangen. De grens is een maximaal bedrag wat je mag bijverdienen naast de studiefinanciering en studiereisproduct. Mocht je meer bijverdienen dan de vastgestelde €13.530,90 op jaarbasis dan heb je geen recht meer op deze toeslag(en). De overheid vindt dat je dan genoeg verdient om je eigen boontje te doppen zonder financiële hulp voor je studie. Het recht op studiefinanciering vervalt pas nadat je over de magische grens van €13.530,90 bent gegaan. Zit je boven de grens en ontvang je nog altijd studiefinanciering dan moet je deze aan het einde van het jaar terugbetalen aan het DUO. Het voorkomen van terugbetalen doe je door je toeslagen op tijd stop te zetten.

Voorbeeld: Kim ontvangt studiefinanciering en maakt gebruik van haar studiereisproduct. Nu verdient Kim ook bij als panellid om haar studiekosten te kunnen betalen en af en toe leuke dingen te doen met vriendinnen. Kim heeft in de zomervakantie zoveel overgewerkt dat zij in augustus boven de bijverdiengrens van €13.530,90 komt. Nu is het aan Kim om nog voor de maand augustus haar studiefinanciering stop te zetten, dus in de maand juli regelt zij dit.

Het stopzetten van je studiefinanciering moet gebeuren voor de maand dat je boven de bijverdiengrens uitkomt, doe je dit niet op tijd dan zijn de gevolgen voor jezelf. Hoe je al die toeslagen precies moet stopzetten lees je hier. We houden je graag op de hoogte van alle veranderingen!

Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte!

Let op, het is al 2014.. Check dan hier de bijverdiengrens 2014!

 

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem op social media en spread the word!