18 worden in Arnhem

Wonen, studeren en 18 jaar worden in Arnhem is voor sommigen een hele onderneming. Juist daarom hebben wij een overzicht gemaakt voor jongeren en studenten in Arnhem en omstreken. Want waar kan je terecht voor hulp bij schulden of als je op zoek bent naar een kamer, studio of appartement? Voor antwoorden en hulp kan je als jongere terecht bij verschillende instanties in en rondom Arnhem.

Checklist voor 18-jarigen Arnhemmers

Als je binnenkort 18 jaar wordt dan komt er als jongvolwassene in Arnhem een hoop op je af. Zo mag je ineens van alles, maar moet je ook een aantal zaken geregeld hebben. Want als je eenmaal 18 jaar oud bent ben je officieel volwassen en daar horen nou eenmaal verantwoordelijkheden bij. Zo mag je als je 18 jaar bent voor het eerst stemmen, meer werken en abonnementen afsluiten. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je moet regelen als je 18 jaar bent geworden. Check hiervoor de checklist 18-jarigen die we online hebben staan of download gratis het informatiepakket 18-jarigen.

Jongerenorganisaties in Arnhem

De een vindt het prettig om een jongerencentrum binnen te lopen, de ander kiest er voor om contact te zoeken via social media. Er zijn in Arnhem verschillende plekken waar je terecht kunt met hulpvragen, namelijk:

Jongerenorganisaties Arnhem
Jongin Arnhem
Youth for Christ
Kamersites en woningplatforms

Ben je op zoek naar een kamer, appartement of eerste huurhuisje? Hieronder vind je het meest complete overzicht van kamersites en woningplatforms voor regio Arnhem.

Kamersites en woningplatforms 
HuurzoneKamer zoeken
EsteonKamer zoeken
Direct WonenKamer zoeken
KamernetKamer zoeken
HuurstuntKamer zoeken
Studeren in Arnhem

Arnhem is een relatief kleine studentenstad. Er studeren ruim 11.000 studenten in Arnhem, waarvan er zo’n 9.500 studenten wonen. In elke richting is er wel een studie te volgen in Arnhem. Of je nu gaat voor kunst, techniek, communicatie of economie? Arnhem heeft het allemaal. Ben je daarnaast een student die houdt van uitgaan? Dan zit je in Arnhem met meer dan 100 cafés en meerdere bioscopen en theaters wel goed!

De gemiddelde huurprijs is net als in de rest van Nederland ook in Arnhem erg hoog. Voor een kamer betaal je in Arnhem al snel 400 euro per maand. Toch is het vinden van een kamer in Arnhem iets makkelijker dan in de grote studentensteden, zoals Amsterdam en Den Haag. Op zoek naar een kamer, appartement of huurhuis in Arnhem? Schrijf je dan vandaag nog in bij verschillende kamersites en woningplatforms.

Hogescholen in Arnhem
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • ArtEZ
  • Hogeschool Van Hall Larenstein

Heb je een tip of aanvulling voor deze pagina? Neem dan contact met ons op!

Vond je deze informatie nuttig? Deel hem op social media en spread the word!